Nemții susțin masiv protestele fermierilor din țara lor

Peste două treimi dintre germani, mai precis 68%, susţin protestele fermierilor împotriva planurilor guvernului de eliminare a unor subvenţii, indică rezultatele unui sondaj publicat vineri.

O săptămână de acţiuni, în care fermierii au blocat cu tractoare puncte de acces pe autostrăzi şi au protestat cu utilaje la Berlin şi în alte oraşe, a perturbat traficul în multe zone din ţară.

Potrivit sondajului, întreprins la comanda televiziunii publice germane ZDF, 68% dintre respondenţi susţin acţiunile fermierilor, în timp ce 30% sunt de părere că protestele au mers prea departe.

Sondajul a mai arătat că 52% dintre respondenţi consideră că nu ar trebui să existe niciun fel de reduceri ale subvenţiilor pentru agricultură.

În schimb, 32% sprijină tăierile conform modificării anunţate de guvernul federal, iar 12% sunt în favoarea tăierilor la nivelul plănuit iniţial.

O măsură veche de 70 de ani

Guvernul federal intenţionează să elimine treptat scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură, care este în vigoare de mai bine de 70 de ani.

Sub presiune, executivul a decis o reducere treptată pe următorii trei ani, în locul unei eliminări bruşte, aşa cum plănuise.

Peste tot în Germania, agricultori furioşi fac acum presiuni pentru ca guvernul de coaliţie condus de Olaf Scholz să atenueze şi mai mult aceste planuri.

Guvernul a retras deja total un plan de anulare a scutirii de impozit pe vehicule pentru fermieri.

Într-un efort de a calma tensiunile, grupurile parlamentare ale partidelor din coaliţie au invitat opt asociaţii de fermieri la discuţii luni, la Berlin.

Sondajul a fost realizat de institutul Forschungsgruppe Wahlen pe un eşantion de 1.337 de persoane în intervalul 9-11 ianuarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.