miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaGheorghe Cârciu, șeful DRP, la Chișinău: Am rezervat 2000 de locuri în...

Gheorghe Cârciu, șeful DRP, la Chișinău: Am rezervat 2000 de locuri în Taberele ARC pentru tinerii din Basarabia

-

Secretarul de stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni Gheorghe Cârciu s-a întâlnit joi, la Chișinău, cu IPS Petru Păduraru, Mitropolit al Basarabiei.

„Biserica Ortodoxă Română are un stâlp puternic al credinței noastre strămoșești în persoana ÎPS Petru Păduraru, Mitropolit al Basarabiei.

Alături de limba română, tradiția creștină este liantul care ține împreună românii de pe cele două maluri ale Prutului.

Am discutat cu clerul ortodox din Republica Moldova despre ce putem face de la nivelul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru românii de aici, ca frați întru credință, și i-am asigurat de sprijinul meu total”, a declarat demnitarul DRP , aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

„Ne-au primit cu brațele deschise”

De asemenea, Gheorghe Cârciu s-a întâlnit cu membri ai Guvernului Republicii Moldova, la Chișinău, într-o primă misiune de a întări relațiile instituționale între Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și ministerele pe care le conduc.

„Ne-au primit cu brațele deschise Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, și Secretarul de stat al Guvernului, Adrian Băluțel. 

Consider că anul acesta a fost făcut un mare pas în privința limbii române, care a fost adoptată ca limbă de stat în Republica Moldova și noi, împreună, urmează să continuăm pe calea apropierii culturale dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului.

Am profitat de această vizită de lucru pentru a adresa în mod direct invitația pentru copiii moldoveni de a se înscrie în programul nostru ”Taberele ARC”, unde am rezervat pentru ei 2000 de locuri. De asemenea, așteptăm câți mai mulți cetățeni moldoveni la evenimentele organizate la București cu ocazia sărbătorii Zilei Românilor de Pretutindeni, între 25 și 28 mai.

Mulțumiri Ambasadei României în Republica Moldova care reprezintă un pilon important  pentru apărarea intereselor și identității comune ale românilor de peste Prut”, a scris Gheorghe Cârciu pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Marcel Ciolacu, atac la Coldea: Am avut tehnică audio video inclusiv în casă!

0
Gruparea "Coldea-Dumbravă" nu l-a ratat nici pe premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui document prezentat marţi seară de Victor Ciutacu la emisiunea Punctul culminant de la Romania TV. CITEŞTE ŞI: Mutarea cu care Ciolacu a căștigat bătălia pentru creșterea salariului minim Marcel...