sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaGheorghe Cârciu (DRP), la românii din Italia: Voi face tot posibilul să...

Gheorghe Cârciu (DRP), la românii din Italia: Voi face tot posibilul să îi sprijin și să le fiu alături

-

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), Gheorghe Cârciu, a efectuat o vizită de lucru în perioada 26–28 aprilie 2024, în Republica Italiană.

Cu acest prilej, au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din Italia, ai Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu cei ai consulatelor generale, la Milano și la Torino.

În cursul întâlnirii de vineri, 26 aprilie 2024, găzduită de Consulatul General din Milano, cu reprezentanții comunității românești, demnitarul DRP a reamintit importanța dialogului în realizarea proiectelor pentru românii din diaspora. Acesta a mulțumit membrilor comunității pentru modul în care păstrează identitatea națională, dar și pentru puterea de muncă și ambiția, prin care noi, românii, contribuim peste tot în Europa, și nu numai la dezvoltarea comunităților din țările-gazdă, ci și a țării-mamă. „Voi continua să le fiu alături prin proiectele dedicate lor și familiilor acestora, Ziua Românilor de Pretutindeni, Taberele ARC și multe altele din cadrul DRP”, a mai spus secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.

Ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024, a debutat cu participarea la un spectacol susținut de către elevii Centrului de Cultură și Tradiție Italo-Românească, la Torino.

Gheorghe-Florin Cârciu, secretar de stat: „M-am bucurat să văd cum românii din Torino poartă în sufletele lor o bucată din patria mamă prin activitatea Centrului de Cultură și Tradiție Italo-Românească. Am cunoscut oameni frumoși și talentați. Unii care au cântat despre dulcea Românie, alții care au mâini de aur și fac din meșteșug o artă. Dar și români pentru care poezia românească este o comoară pe care am descoperit-o și eu astăzi în versurile recitate cu pasiune. Am fost impresionat de dragostea și devotamentul acestora pentru păstrarea tradițiilor românești, iar eu voi face tot posibilul să îi sprijin și să le fiu alături și la bine, dar mai ales la greu.”

A urmat o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, organizată la sediul Consulatului General din Torino. În cursul acestei întrevederi a fost subliniată nevoia de stabilitate și sprijin din partea statului român. Centrele comunitare, subordonate DRP, devin punți de legătură între tradiție și progres, implicarea cât mai activă a tinerelor generații trebuind să fie încurajată și susținută.

La Sfânta Liturghie

În cea de-a treia zi a vizitei, 28 aprilie 2024, Duminica Floriilor, demnitarul DRP a participat, alături de românii din regiune și de reprezentanți ai clerului, la Sfânta Liturghie prin care s-a celebrat Intrarea Domnului in Ierusalim, și care a fost săvârșită de un sobor de preoți condus de Părintele Marius Floricu, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române Moncalieri din Torino. Slujba s-a terminat cu calde urări de „La mulți ani!” adresate tuturor sărbătoriților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...