duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaDouă țări din Europa în care sunt mulți români au intrat în...

Două țări din Europa în care sunt mulți români au intrat în zona roșie cu risc epidemiologic

-

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi, printr-o hotărâre, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, în zona roșie, printre țările în care sunt mulți români au intrat Spania, Portugalia și Olanda, iar în zona galbenă a intrat și Grecia. Decizia de aplică de duminică, 18 iulie, ora 00.00.

Ce efecte produce această decizie pentru cei care vin în România din respectivele zone?

La sosirea din țări aflate în zona roşie, doar cei vaccinați sunt scutiți de carantină. Restul persoanelor nevaccinate intră în carantină. La sosirea din țări aflate în zona galbenă, o persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. La sosirea în România din zona verde nu există nicio restricție.

O altă țară în care sunt mulți români și este în continuare în zona roșie este Marea Britanie.

Numărul internărilor Covid-19 la spitalele din Marea Britanie a crescut cu peste 50% în săptămâna încheiată pe 7 iulie, în special în rândul persoanelor sub 50 de ani care sunt mai puțin susceptibile de a fi complet vaccinate, cum ar fi femeile gravide și pacienții fără comorbidități.

Un model al evoluției pandemiei indică un vârf de 2000 de internări pe zi și 200 de decese zilnice cu Covid în următoarele șase săptămâni.

Site-ul Telegraph & Argus de la Bradford din nordul Angliei relatează despre avertismentul lansat de dr. Leanne Cheyne, medic specialist în boli respiratorii la Bradford Royal Infirmary, care a distribuit duminică o fotografie cu pacientul ei, Matthew Keenan, care era conectat la o mască de oxigen pentru față completă în patul său de spital.

„Matthew a fost de acord ca eu să împărtășesc povestea lui. El era un vaccinosceptic declarat până a luat Covid și mi-a spus dacă ar putea întoarce timpul, ar face-o. Cei mai bolnavi pacienți ai noștri sunt nevaccinați și sub 40 de ani. Matthew se luptă pentru viața lui… salvați-o pe a voastră”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...