joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaDoi foști polițiști, soț și soție, au renunțat la carieră și au...

Doi foști polițiști, soț și soție, au renunțat la carieră și au plecat la muncă în Franța. Acum sunt fermieri

-

În anul 2010, cei doi soți au luat decizia de a-și părăsi cariera în Poliție și au pornit în Franța pentru a-și găsi un nou loc de muncă. După 13 ani de efort și perseverență, au reușit să-și construiască propria afacere în domeniul viticulturii.

Ionela și Darius Jianu (39 și, respectiv, 35 de ani) au devenit patronii plantației viticole pe care au lucrat timp de zece ani ca angajați.

Povestea pe larg a celor doi români care au reușit în Franța a apărut în publicația Plainchamp. „Am spus că vom încerca”, aceasta a fost ideea de la care au plecat soții Jianu în 2010 când au decis să renunțe la haina de polițist pentru a pleca la muncă în Franța, acolo unde erau deja părinții Ionelei.

Au început să muncească în agricultură, alternând între grădinărit și vitcultură. Au început să învețe și limba franceză pentru a le fi mai ușor să comunice cu angajatorii și cu ceilalți oameni.

Marea încercare peste care au trebuit să treacă era găsirea unui loc de cazare deoarece aveau statut de muncitori sezonieri români. În cele din urmă, au găsit cazare în Vallet, în inima regiunii viticole Nantes, și amândoi și-au continuat cariera în viticultură. Au fost angajați împreună la moșia condusă de cei doi viticultori, Dominique Coraleau și Pierrick Babonneau.

Șefii lor le-au oferit în 2019 oportunitatea de a prelua conducerea afacerii. Dominique plănuia să se pensioneze în 2022, iar Pierrick mai avea câțiva ani înainte de a face același pas, dar nu dorea să conducă afacerea singur și nici să se asocieze pe termen scurt.

Niciunul dintre copiii lor nu dorea să preia această afacere. „La început am crezut că e o glumă, nici nu ne-am imaginat vreodată asta”, a mărturisit Ionela, în timp ce Darius, pasionat de lucrul în vie, se vedea deja în rolul de viticultor șef.

Transferul proprietății (finalizat în octombrie 2022, când au devenit oficial proprietarii unei crame de 45 de hectare în La Chapelle-Heulin) nu a fost deloc simplu dar, din fericire, ei și vânzătorii lor au beneficiat de sprijinul a doi consultanți de management și a camerei de agricultură din regiune.

Pierrick va rămâne pe domeniu câțiva ani, dar nu ca șef, ci ca angajat. „Am vrut să le ofer libertate totală, fără a-i dezamăgi”, a precizat el.

„Dacă aș fi transmis afacerea copiilor mei, i-aș fi însoțit, deci de ce să nu îi însoțesc pe Darius și Ionela? Avem o înțelegere, totul este scris”, a adăugat el.

Faptul că Pierrick a rămas alături de ei pe domeniu înseamnă în mod clar un fel de garanție în favoarea instalării cuplului. „Suntem conectați. Oferta noastră este o victorie pentru toți. Eșecul lor ar fi și eșecul meu”, a explicat Pierrick.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...