Cum se acordă venitul de cetățenie în Italia

FOTO: ShenXin/Pixabay.com
FOTO: ShenXin/Pixabay.com

Se schimbă modul de acordare a venitului de cetățenie în Italia. Ministrul Educației și Meritului, Giuseppe Valditara, a menționat posibilitatea de a oferi subvenția doar persoanelor care și-au terminat studiile.

Venitul de cetățenie, în perioada ianuarie – octombrie 2022, a fost retras unui număr de 51.370 de beneficiari, însă și mai multe persoane vor îl pierde în 2023. Giuseppe Valditara spune că vrea să ”abordeze problema celor care nu își caută un loc de muncă”.

„Școala își propune să valorifice talentele fiecărui elev și să nu lase pe nimeni în urmă, obligându-i pe elevi să termine învățământul obligatoriu. Din acest motiv, propunerea mea este de a acorda venitul de cetățenie doar persoanelor care au absolvit învățământul obligatoriu. Dorim să oferim tinerilor instrumentele de care au nevoie pentru a reuși în viață, la fel cum dorim să abordăm problema persoanelor care nu își caută un loc de muncă, care nu urmează o universitate sau un curs de formare.

Este normal să primească venitul de cetățenie atâta timp cât își pregătesc viitorul prin studii și formare. Aceștia sunt tineri între 18 și 29 de ani, pentru care sistemul nostru oferă școli pentru adulți și cursuri de formare. De asemenea, finanțăm inițiative care creează premisele pentru ca tinerii să reușească în viață.

Persoanele care nu sunt apte de muncă sau care au peste 60 de ani, minorii și persoanele cu handicap în întreținere vor continua să primească acest venit fără schimbări, în timp ce persoanele apte de muncă îl vor pierde după opt luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.