AUSTRIA. Un român este acuzat că l-a lăsat fără zeci de mii de euro pe bătrânul pe care îl îngrijea

FOTO: reportyorym/Pixabay.com
FOTO: reportyorym/Pixabay.com

Un român în vârstă de 37 de ani este suspectat că a furat 44.000 de euro de pe cardurile bancare ale unui pensionar în vârstă de 90 de ani, pe care îl îngrijea în localitatea Flachgau, din Austria.

Potrivit jurnaliștilor de la Salzburger Nachrichten, românul fusese angajat ca îngrijitor la 24 de ore pentru bătrânul nonagenar. În luna august a anului trecut, fiul pensionarului a depus o plângere la poliție.

El a denunțat furtul cardurilor de bancomat ale tatălui său de pe care au fost retrase sume în numerar de mai multe ori și au fost efectuate mai multe transferuri într-o perioadă de patru zile.

Valoarea totală a prejudiciului a fost de aproximativ 44.000 de euro, informează sursa citată.

Suspectul principal a fost desemnat îngrijitorul român. Acesta demisionase prematur de la locul de muncă din cauza unor presupuse probleme familiale.

Când fiul nonagenarului a depus plângerea, românul dispăruse deja fără urmă. Dar nu pentru mult timp. După investigații ample însă, polițiștii austrieci au reușit să afle locul unde acesta se ascunsese. Procurorul a dispus un mandat european de arestare, iar suspectul a fost arestat de poliția maghiară în Ungaria și extrădat în Austria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.