duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăCetățeanul reclamăPrimarul din Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache, vrea să plece pe jos...

Primarul din Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache, vrea să plece pe jos spre Bucureşti

-

Primarul orașului Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, a anunțat joi că intenționează să plece într-un marș pe jos spre Bucureşti, pentru a atrage atenția autorităților centrale cu privire la problema apei potabile din localitate.

„Cu 11 ani în urmă România își dorea foarte mult sa adere la Europa, dar avea foarte multe probleme de rezolvat, printre care și capitolul de aderare 22 pentru mediu. Așa că a propus rapid orașului Copșa Mică și Zlatnei (două puncte fierbinți pe harta Romaniei ) câteva proiecte de infrastructură, pentru a bifa acțiunile de mediu. Astfel, România semnează acordul cu Europa și devine al 26 stat european, dar proiectele pornite nu mai sunt de actualitate, așa că guvernul următor stopează finanțarea lor. Administrația din Copșa a făcut toate demersurile normale pentru a debloca situația, depune zeci de kilograme de documente, cereri, plângeri, petiții. Anticamera la ministere devine ceva normal, firmele angrenate în proiecte cheamă în judecată primăria și impun penalități, primăria cheamă în garanție Ministerul Mediului, cel care a cauzat penalitățile, și pierde!”, susţine primarul.

El adaugă că în prezent orașul Copșa Mică cumpără apă brută dintr-o sursă care aparține tot ministerului, iar prețul este cel impus de lege: 50 de lei pentru 1000 de metri cubi, fiind vorba de cel mai mare preț plătit în România pentru o apă care de fapt nu este potabilă. „Mai mult, administratorul acelui baraj (ABA Mureș) dorește să impună un tarif de 6 ori mai mare pentru niște servicii pe care nu le prestează: pentru o apă brută neconformă (care pute). Barajul nu este întreținut și sursa de apă nu este în zona de protecție. Pentru aceste pretenții absurde ne judecăm în instanța. Încercăm imposibilul, cum ar fi să trecem apa de proastă calitate printr-o stație improprie, pe care am moștenit-o de la defuncta societate metalurgică din oraș și o folosim. Evident că, pentru că nu avem stație și de epurare tot același minister prin același administrator ne amendează lunar pentru deversările în Târnavă. Ca totul să fie perfect pentru autorități, e posibil să pierdem în instanță cu ABA Mureș! Și să avem și cea mai scumpă apă nepotabilă din România. Apoi plătim datorii pe care nu le-am făcut noi, plătim deversări pentru că nu am finalizat proiectul și … cumpărăm cea mai scumpă apă!”, argumentează edilul din Copșa Mică.

Daniel Tudor Mihalache subliniază că prin acest marș dorește să atragă „atenția guvernelor și instituțiilor să respecte legile și angajamentele, judecătorilor să fie responsabili și președintelui să se garanteze că sistemele acestea funcționează normal și logic, nu aberant”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...