Zile libere în 2018. Care sunt și câte mai avem

zile libere 2018

Următoarele zile libere în 2018 sunt cele de la finalul lunii, când vine sărbătoarea Rusaliilor. În cazul sărbătorii de Rusalii 2018 vor fi și mai multe zile libere decât în 2017.

Vacanță de 9 zile libere în 2018?

Anul acesta, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie. Dacă autoritățile ar lua o decizie să „lege” aceste sărbători, românii ar putea avea o vacanță chiar de 9 zile!

Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor. În calendarul ortodox, Sărbătoarea de Rusalii este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii.

Alte zile libere din 2018

Lunea de Rusalii în calendarul ortodox este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Ţările de Jos, în unele cantoane din Elveţia, în Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria şi Togo.

Luna iulie este fără zile libere în plus de la stat și abia în august de Sfânta Maria vine următoarea. Adormirea Maicii Domnului va fi sărbătorită în mijlocul săptămânii, miercuri 15 august.

Septembrie și octombrie sunt iarăși două luni în care nu sunt zile libere. Dar puteți să va faceți planuri pentru noiembrie. Vineri 30 noiembrie, liber de Sfântul Andrei, după care sărbătorim Marea Unire sâmbătă și duminică.

Decembrie 2018 vine cu alte zile libere și doar 19 de muncă.

Cea mai bună perioada pentru planificarea unui concediu ar fi în ultima săptămână. Va fi liber de la stat marți și miercuri 25, respectiv 26 decembrie, astfel că ne putem rezerva celelalte 3 zile de concediu. Așa vom obține un sejur perfect să sărbătorim Crăciunul.

După care avem o zi de muncă 31 decembrie, luni, două zile libere de la stat 1 și 2 ianuarie, pentru Revelionul 2019.

Aşadar, zilele libere în 2018 sunt următoarele:

27 și 28 mai, prima și a doua zi de Rusalii (duminică și luni)
15 august, Adormirea Maicii Domnului (miercuri)
30 noiembrie, Sfântul Andrei (vineri)
1 decembrie, Ziua Naționala a României (sâmbătă)
25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun (marți și miercuri)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.