joi, mai 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalZeci de mii de locuri vă așteaptă în marile universități la sesiunea...

Zeci de mii de locuri vă așteaptă în marile universități la sesiunea de toamnă

-

Universitatea din Bucureşti (UB) scoate la concurs la sesiunea de toamnă a admiterii, care se termină pe 23 septembrie, peste 8.000 de locuri, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 2.824 de locuri (dintre care 410 bugetate), pentru persoanele interesate de studiile de masterat UB pune la dispoziţie 5.177 de locuri (dintre care 629 bugetate), în timp ce şcolile doctorale ale UB scot la concurs 100 de locuri bugetate.

Citește și Nicolae Ceaușescu este încă Doctor Honoris Causa al Universității din București. CETĂȚEANUL a prins Universitatea cu minciuna. DOCUMENT

„Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti oferă atât posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, cât şi posibilitatea de înscriere online la concursul de admitere”, se arată în comunicat.

Universitatea din Bucureşti organizează, începând cu anul universitar 2023 – 2024, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaţionali şi sportivii medaliaţi la competiţii europene, mondiale şi olimpice pentru sporturile olimpice, paralimpice şi şah. Aceştia se pot înscrie la nivel de universitate la adresa de e-mail admitere.olimpici@g.unibuc.ro, conform calendarului special stabilit şi disponibil pe site-ul admitere.unibuc.ro.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti oferă, în sesiunea de toamnă a admiterii 2023, un număr de 13 burse dedicate acestora. Astfel, pentru anul universitar 2023 – 2024 cuantumul lunar al burselor va fi de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) şi 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III).

Iași

Majoritatea facultăţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează concurs de admitere în perioada 12 – 15 septembrie, oferind atât locuri la buget, cât şi locuri cu taxă.

În total, candidaţii îşi vor putea depune dosarele de concurs pentru 391 de locuri fără taxă şi 1770 de locuri cu taxă.

 Astfel, facultăţile de Biologie, Chimie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Fizică, Istorie, Geografie şi Geologie, Litere, Matematică, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică organizează admitere pe locuri la buget şi la taxă în timp ce Facultatea de Informatică şi cea de Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării scot la concurs doar locuri cu taxă. Doar două facultăţi nu mai organizează o a doua rundă de admitere: Facultatea de Drept şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Candidaţii vor fi aşteptaţi la facultăţi în perioada 12 – 15 septembrie, cu un dosar de concurs care va cuprinde: diploma de bacalaurea, foaia matricolă, copie legalizată după certificatul de naştere, copie după buletinul sau cartea de identitate, adeverinţă medicală.

Numărul de locuri scoase la concurs, pentru fiecare specializare, poate fi consultat la adresa https://admitere.uaic.ro/licenta-septembrie-2011/

Taxele de înscriere variază între 0 şi 250 de lei, iar cele de şcolarizare între 800 şi 1500 de lei pe semestru.

Rezultatele vor fi afişate în perioada 16-18 septembrie.

Cluj

Pentru sesiunea de admitere organizată la UBB în luna septembrie, candidații la studiile de licență vor avea la dispoziție 930 de locuri bugetate, dintre care 15 sunt destinate candidaților romi, 3 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități, 9 sunt locuri alocate candidaților proveniți din instituțiile de plasament, 124 de locuri sunt destinate absolvenților de liceu din mediul rural, iar 62 de locuri sunt dedicate românilor de pretutindeni.

Alături de cele 930 de locuri bugetate, candidații vor avea la dispoziție și locuri în sistem cu taxă: 6.771 de locuri la învățământ cu frecvență, 1.201 de locuri la învățământ la distanță și 15 locuri la învățământ cu frecvență redusă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Bugetarii nemulţumiţi de salarii ar putea zbura: Anunţul premierului

0
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că guvernul poate găsi "soluții pentru structuri de personal mai suple" în cazul angajaților de la guvern și parlament care protestează nemulțumiți de creșterea salarială de 10% propusă de Ministerul Muncii. CITEŞTE ŞI: Ciolacu...