VIDEO Capcanele pe care firmele de închireri auto de la Otopeni le folosesc pentru a-și face clienții la buzunare

Un medic român din Marea Britanie, Dan Stoian, ne-a sesizat că firma de închirieri auto SC Next Automotive SRL, care operează la Otopeni, i-a pus viața în pericol, după care a încercat să-l stoarcă și de bani. Solicităm public Autorității Națonale pentru Protecția Consumatorilor să verifice aspectele semnalate mai jos. Video

Automobilul Skoda Rapid, cu numărul de înmatriculare B-79-FVW, pe care SC Next Automotive SRL i l-a închiriat, avea cauciucurile uzate până la limita în care puteau duce oricând la un accident care să-i pună viața în pericol.

Din fericire, Dan Stoian a observat, nu după mult timp ce a intrat în posesia mașinii, și a circulat cu mare grijă, scăpând teafăr până a dus-o înapoi la firmă, la expirarea perioadei de închiriere.

Vezi video relevant cu starea cauciucurilor

Însă, acolo a avut o surpriză și mai neplăcută. Cei de la Next Automotive au încercat să-l facă la buzunare, invocând o adâncitură de pe plafonul mașinii.

Medicul a replicat, pe bună dreptate, că adâncitura nu s-a produs în timpul cât a avut mașina și i-a amenințat pe angajații firmei de rent-a-car că va face plângere pentru că starea cauciucurilor i-au pus viața în pericol.

Ca prin minune, „oamenii” de la Next au „descoperit” că într-adevăr adâncitura era veche.

„Dacă nu avea cauciucurile alea duse, o pățeam și eu ca mulți alții”, a declarat Dan Stoian, pentru Cetățeanul, făcând referire la comentariile postate de mulți foști clienți ai Next pe uk.trustpilot.com.

Comentariile străinilor care acuză că au fost țepuiți de firma de la Otopeni

NotAlex:

„Experiență absolut abisală. Evită.

Experiență extrem de urâtă. Cowboys care lucrează acolo încearcă să profite de „excess insurance” folosind practici de intimidare și acuzânt zgârieturi mici și urme de lovituri care au fost deja înregistrate pe contractele de închiriere anterioare care nu sunt menționate în mod automat și în dosarul de mașină. Noul clientul care nu le poate vedea și consemna pe toate așa că este taxat și el pentru aceleași lovituri. Evitați această firmă cu excepția cazului în care accepți să ți se dubleze costul total”.

Andrei Anthagon:

„Mașina a fost livrată cu o mulțime de zgârieturi (aproape oriunde pe caroserie, a fost o mică zgârietură);

Motorul + roțile erau foarte murdare (am făcut poze cu caroseria mașinii, m-am uitat si la motor… plin de murdărie) – probabil fostul client a condus mașina pe drumuri de țară – compania de închiriere nu a fost suficient de drăguță pentru a o curăța deloc.

* Filtrul cabinei a trebuit să fie curățat de mine, deoarece a fost înfundat – cu siguranță nu a fost schimbat de la data de producție a mașinii – și când AC a fost început, o mulțime de praf a intrat în cabină (cel mai enervant lucru);

* Motorul a avut un zgomot ciudat atunci când a fost frig … dar a funcționat bine;

* Covorașul de pe partea șoferului avea o fisură mare în el, deranjant atunci când conducea, deoarece tocul pantofului se prindea în el (a trebuit să scot covorașul de podea pentru a putea conduce în siguranță);

* După ce a declarat pe site-ul că „nu este nevoie să plătească o garanție, dacă alegeți asigurarea completă”, și după ce am ales să plătesc această asigurare, ei au cerut în continuare 100 EUR garanție (pentru combustibil, etc) – lucru ciudat.

Rahim M:

„Escroci și hoți!

Ei se vor gândi cum să facă să-ți ia mai mulți bani din asigurarea în exces. Țineți-vă departe de acești hoți!

Au prețuri mici la închiriat, dar mai târziu te vor taxa cu cursuri de schimb îngrozitoare și îți vor revendica asigurarea astfel încât să plătești excesul! Mergeți în altă parte!”.

James:

„Mod îngrozitor de a face bani – înșelătorie!!!

  • a vrut să perceapă 150 de euro pentru o taxă de frontieră (de obicei costă aproximativ 15 euro)
  • mașina era plină de zgârieturi așa ca a fost greu să le verific pe toate, mai ales că era asfințit. Am făcut foarte multe fotografii iar omul a devenit neliniștit. Mi-a spus că nu trebuie să-mi fac griji să mă uit la mașină în atâtea detalii, că marcase deja tot ce era deteriorat pe foaie. (L-am sunat înapoi după ce a plecat pentru a marca o suplimentare de 3 elemente care nu au fost pe foaie)
  • la întoarcere părea să meargă direct spre o zgârietură minusculă, aproape invizibilă și mi-a taxat 300 de euro pentru asta. Părea că știa exact unde să caute
  • întregul proces părea premeditat și o înșelătorie pentru a lua bani”.

Dana Georgescu:

„Nu închiriați din această firmă!!! Acesta este cel mai important sfat pe care vi-l pot da. Se pare că aceasta este o afacere creată pentru fraudă, indiferent cât de corect veți încerca să fiți.

Dacă ar fi fost posibil, aș fi pus mult mai puțin acea stea. Acesta va fi o revizuire lungă, dar dacă aveți răbdare să-l citiți s-ar economisi bani și o mulțime de stres.

Experiența noastră cu această companie este una dintre cele mai grave din întreaga noastră viață de călători și folosim pentru a închiria mașini în țări foarte diferite.

Experiența a fost proastă de la început pentru că nu ne aștepta la aeroport așa cum a fost marcata pe hârtia de confirmare a închirierii asa ca l-am sunat și in final am ajuns la biroul lui unde ne-a propus o asigurare extrem de scumpă (închirierea noastră a fost de 150 de euro și asigurarea de 490 de euro). Cum aveam asigurarea cardului VISA nu am luat-o. Mașina a fost foarte atent inspectată de soțul meu, am făcut fotografii si asta părea sa-l enerveze pe proprietar care i-a raspuns „lasă-mă să-mi fac treaba”.

Am avut mare grijă de mașină în timpul călătoriei noastre, deoarece ne-a avertizat că orice zgârietură este de cel puțin 400 de euro.

Când ne-am intors cu mașina, proprietarul ne-a impus, ca si pentru toti ceilalti clienți si pentru prima dată în experienta mea de închirieri, să o spăl pentru a vedea dacă apare vreo noua zgârietură. Mașina avea 124 000 km și avea deja mai multe zgârieturi.

Acesta este momentul în care apare frauda și se pare că aceasta este o afacere foarte profitabilă și o scenă repetată. El a inventat un cucui pe una dintre ușile care nu au existat, dar orice alt argument nu a fost acceptat. Cum aveam deja o garantie de 1200 de euro blocată, a trebuit sa acceptam cei 400 pe care ni i-a cerut pentru acest cucui INVENTAT.

Plus:

-a fost foarte prost manierat si foarte nepoliticos pe parcursul întregii discuții;

-el a sugerat că oricum nu am plătit mult pentru închiriere, astfel încât să ne putem permite 400 euro!!!;

-nu i-a păsat de noi spunându-i că recenziile noastre vor fi negative „nu-mi pasă”.

Mă întreb cum recenziile din România pot fi atât de pozitive și bănuiesc că prietenii lui îl ajută să ridice nota.

Vă spun să nu închiriți de acolo – veți scuti stres și bani. Această companie este organizat pentru a frauda prin orice mijloace orice client străin atras de oferta de prețuri scăzute pe internet. De asemenea, cred că o organizație antifraudă ar trebui contactată, deoarece acest lucru, așa cum am spus, este un tip foarte organizat de bussines”.

Piotr:

„Aceasta nu este o companie de închiriere. Aceasta este crimă organizată.

Aceasta nu este o companie de închiriere, ci un grup infracțional organizat care se ocupă cu stoarcerea banilor pentru presupuse daune aduse unei mașini.

Mașinile lor sunt complet zgâriate, iar pe geamuri au micro-daune care nu pot fi văzute, dar ei știu foarte bine că sunt acolo.

La returnarea mașinii, am primit copia contractului, unde a fost confirmată de un angajat Next Car că mașina noastră este în regulă (fără daune).

La două zile după ce am plecat din România, am primit un e-mail de la Next Car cu documente falsificate, unde s-a scris că am avariat geamul mașinii.

Au falsificat documentele pe care le-am semnat, ceea ce este o crimă. Au făcut-o special după ce am plecat din România, ca să nu o putem raporta la poliție”.

Anna:

„Nu apelați la această companie

Nu, repet, nu apelați la această companie. M-au încărcat la plată cu 500 de euro pentru o mică zgârietură pe parbriz susținând că ar trebui să înlocuiască tot parbrizul. Sunt trișori și mincinoși.

Dr Anna Palmer”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.