Vasile Blaga, „denunțat” și că a primit bani și tricouri pentru alegerile din 2008 la Primăria Capitalei

Blaga
Vasile Blaga ar fi primit 100.000 de lei bani în mână de la Gabriel Sandu, fostul ministru al comunicațiilor (spate, drepta)

La întâlnirile pe care le va avea cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Vasile Blaga va trebui să răspundă și altor întrebări ale anchetatorilor, pe baza unui alt denunț. Fostul lider PNL va trebui să explice modul în care i-a fost finanțată propria campanie electorală la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2008.

Blaga este denunțat că ar fi primit atunci 100.000 de lei bani în mână dar și alte bunuri în valoare de peste 200.000 de euro.

Declarațiile făcute de Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Boc, au ajuns la cunoștința opiniei publice, după ce au fost publicate în presă date din referatul cu propunerea de înlocuire a măsurii preventive, scurs în mass-media imediat după ce Sandu a dat declarația de inculpat în dosarul Microsoft. Mai puțin cunoscute sunt însă dezvăluirile făcute de acesta despre finanțarea campaniei electorale din 2008 a lui Vasile Blaga.

Vin, cozonaci, șepci și sacoșe pentru PDL Prahova

Blaga
Gabriel Sandu a făcut, în 2015, declarații incendiare la DNA

Reproducem în continuare, fragmente din cuprinsul declarației date de Gabriel Sandu despre campania electorală la alegerile locale din 2008:

Mai jos voi relata câteva sume dispuse de mine la ordinul conducerii PDL, atât centrală cât și locală, sume care au plecat, în principiu, de la mine sau societățile mele comerciale:
-10.000 euro constând în produse, respectiv vin și cozonac;
-25.000 euro constând în tricouri și produse promoționale PDL, Prahova;
-125.000 euro pungi personalizate, respectiv 520.000 pungi din care 150.000 pungi au plecat la PDL Prahova, 20.000 au plecat la PDL Dâmbovița și 350.000 au plecat Ia Vasile Blaga (șeful campaniei), toate acestea find predate domnului Alin Albu, trezorierul și administratorul-50.000 euro șepci, 20.000 buc., eșarfe-20.000 buc., brichete și pixuri plus alte materiale
În total 210.000 euro pentru campania 2008 PDL Prahova (locale)”.

Bani, tricouri, banere și steaguri, „ajutor” pentru Vasile Blaga la alegerile din 2008

Din aceeași declarație a lui Gabriel Sandu reiese însă și un ajutor direct pentru campania electorală a fostului lider PDL la Primăria Capitalei. Atrage atenția, mai mult ca sigur și în cazul procurorilor DNA, afirmația privind o mare sumă de bani plătită cash, de Gabriel Sandu, lui Vasile Blaga:

În ceea ce privește campania pentru Primăria Capitalei, candidat Vasile Blaga, campanie gestionată de Vasile Blaga și Alin Albu am livrat următoarele produse:
-Tricouri imprimate cu un cap de came rasa buldog Vasile Blaga — 78.000 buc. în cuanturn de 150.000 euro;
-40.000 euro eșarfe 15.000 buc, steaguri 25.000 buc., baloane și alte materiale electorale; 50.000 euro afișaj, execuție tipografică, banere, mesuri (celc care se pun pe bloc) + panotaj (panouri care se pun în intersecție);
-Alte materiale publicitare în valoare de 50.000 euro;
-Suma de 100.000 lei (30.000 euro) bani cash plătiți direct lui Vasile Blaga (dați în mână)
Totalul cheltuielilor pe campanie, prezentate de mine este de 320.000 euro în București și alte județe”.

Blaga a negat vehement că a luat bani de la Sandu

Într-o declarație făcută la Realitatea TV, după ce în presă s-au scurs informații despre declarația lui Sandu, Blaga a negat că el sau eltcineva ar fi primit bani de la Sandu: „Când văd declarațiile lui îmi explic de ce vechii liberali, pentru că dumnealui a fost și în PNL, îl numeau Petre Ispirescu pe acest domn. Aș vrea să spun din capul locului: PDL nu este implicat în Dosarul Microsoft, eu nu am nicio treabă cu acest dosar! (…) Domnia sa nu mi-a dat niciun ban mie și nici nu a dat vreunui coleg”.

Rămâne ca procurorii DNA să facă lumină și în acest caz.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.