Ursula von der Leyen a intrat pe mâna Codruței Kovesi cu scandalul vaccinurilor

procuror șef european
Fostă şefă a DNA a primit un vot covârşitor, în Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană

Procurorii europeni preiau ancheta belgiană asupra Pfizergate. Parchetul European analizează mesajele dintre Ursula von der Leyen și șeful Pfizer, titrează, luni, politico.eu.

Înalții procurori europeni investighează acuzații de infracțiuni penale în legătură cu negocierile privind vaccinurile dintre președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și directorul general al Pfizer, potrivit unui purtător de cuvânt al parchetului din Liège.

Anchetatorii de la Parchetul European (EPPO) au preluat în ultimele luni de la procurorii belgieni, care o anchetează pe von der Leyen pentru „imixtiune în funcțiile publice, distrugerea SMS-urilor, corupție și conflict de interese”, conform documentelor legale văzute de POLITICO și un purtător de cuvânt al parchetului din Liège.

În timp ce procurorii EPPO investighează presupuse infracțiuni, nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz.

Ancheta a fost deschisă inițial de autoritățile judiciare belgiene din orașul Liège la începutul anului 2023, după o plângere penală depusă de lobbyistul local Frédéric Baldan. I s-au alăturat ulterior guvernele ungar și polonez – deși acesta din urmă este în curs de a-și retrage plângerea după câștigarea alegerilor de către un guvern pro-UE condus de Donald Tusk, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului polonez pentru POLITICO.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.