sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalUn mardeiaș în fruntea Poliției Locale București

Un mardeiaș în fruntea Poliției Locale București

-

Din lac, în puț! Așa se poate interpreta decizia primarului general Nicușor Dan de a-l demite pe Daniel Mihai Rășică din fruntea Poliției Locale București, pentru incompetență, și de a-l numi în locul său pe fostul colonel de jandarmi Eduard Valentin Stroe.

Stroe a ieșit din jandarmerie pe ușa din dos, fiind cercetat de procurorii militari după ce a snopit în bătaie un subaltern. La fel ca ultimul mardeiaș!

Ultima funcție ocupată de colonelul Eduard Valentin Stroe a fost aceea de împuternicit la comanda Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, acolo unde și-a bătut subalternul.

Ca să-l demită pe Daniel Mihai Rășică din fruntea Poliției Locale București Nicușor Dan a susținut că nu a fost în stare să gestioneze situația din Parcul IOR, acolo unde au avut loc incendii de vegetație repetate.

Cariera militară a colonelului Stroe. Cum și-a bătut un subaltern

Iată câteva repere din cariera militară a colonelului Eduard Valentin Stroe.

În 2009, era simplu ofițer la Jandarmeria Sfântul Gheorghe. Patru ani mai târziu ocupa funcția de comandant detașament la UM 0866 Sfântu Gheorghe. În 2014, a fost detașat la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, pe funcția de comandant de grupă. În 2017, Stroe a fost promovat șef de Stat Major la Jandarmeria București. În 2019 a fost împuternicit ca șef serviciu, iar în 2020 avea să revină pe funcția de șef de Stat Major. În 2021 a fost detașat la Timișoara, ca împuternicit la comanda Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Potrivit, Impact Press, colonelul Eduard Valentin Stroe și-a bătut un subaltern, pe fondul unei discuții ce viza condițiile neconforme de muncă. Procurorii militari au deschis dosarul 115/P/2022 în urma unei plângeri depusă de un subofițer din unitatea de intervenție a Jandarmeriei.

„S-au bătut cu pumnii și picioarele, subofițerul a fost răsturnat peste o masă. A sunat la 112 și a venit un echipaj de la Secția 4 Poliție. Ei au sesizat Parchetul Militar, apoi a fost depusă o plângere penală, la care s-a atașat și certificatul medico-legal cu 7 zile de îngrijiri medicale”, au declarat la acea vreme surse din Jandarmerie pentru jurnaliștii de la Impact Press.

Trecut în rezervă, angajat ca expert la Consolidări

Cercetat penal de procurorii militari, colonelul Eduard Valentin Stroe a revenit la București pe funcția de adjunct al șefului Jandarmeriei București. La scurt timp a fost trecut în rezervă. Din august 2023 el s-a angajat pe funcția de expert la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, fosta Companie Municipală Consolidări București.

De aici, colonelul Eduard Valentin Stroe a fost luat de edilul Nicușor Dan și pus la șefia Poliției Locale a Municipiului București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...