marți, decembrie 10, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalTraiectoria morții în pandemia de coronavirus. Țările cele mai afectate

Traiectoria morții în pandemia de coronavirus. Țările cele mai afectate

-

Costurile umanitare ale focarului de coronavirus continuă să crească, cu peste 640.000 de persoane infectate la nivel global. Numărul de persoane care au murit ca urmare a virusului a depășit 30.000. Marea Britanie este țara care se apropie vertiginos de Italia și Spania în privința pierderilor umane.  

Epicentrul coronavirusului este acum Europa, cu cel mai mare număr de cazuri confirmate în Italia, iar numărul mortilor crește mai repede decât s-a întâmplat în China în același stadiu al focarului.

Financial Times a realizat „traiectoria morții” în pandemia de coronavirus. Datele centralizate vineri, 27 martie, arată că Marea Britanie are mai mulți morți în acest stadiu decât orice țară, cu excepția Spaniei și Italiei.

O escaladare similară a traiectoriei morții au și SUA, unde acum, în mod clar, se înregistrează mai multe decese decât în China sau Iran. Conform treiectoriei, SUA ar putea în curând depăși Franța.

CITEȘTE ȘI: Testele ieftine pentru coronavirus, confiscate de procurori

Traiectoria morții în pandemia de coronavirus. Situația pe regiuni subnaționale

pandemia de coronavirus

În Italia, Lombardia rămâne regiunea cea mai afectată de coronavirus, cu mult peste celelalte provincii. În ceea ce privește Spania, cele mai multe victime sunt înregistrate în zona Madridului și în Catalonia.

Statele americane prezintă, de asemenea, traiectorii foarte diferite. Washingtonul a înregistrat primul focar de coronavirus din SUA, dar numărul morților  a crescut relativ încet de atunci. Curba mortalității din New York este mult mai accentuată. Acest stat are cel mai mare număr de decese din orice regiune subnațională din lume în acest stadiu al focarului.

În majoritatea țărilor occidentale, numărul cazurilor a crescut cu aproximativ 33% pe zi, semn că alte țări se vor confrunta în curând cu aceeași provocare ca și Italia.

Orașul-stat asiatic Singapore și teritoriul Hong Kong sunt pe o traiectorie diferită în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Până în prezent, rata de creștere a fost relativ redusă prin măsuri rapide și stricte, mai notează Financial Times.

CITEȘTE ȘI: Virusul Covid-19 a suferit multe mutații! Tinerii pot fi afectați dramatic. Tratamentul din România

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce cere UDMR la negocierile pentru noul Guvern

0
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți, la Digi24, înaintea primei întâlniri oficiale cu PSD, PNL, USR și minorități, la ora 19.00, la Palatul Victoria, pentru formarea unei noi coaliții de guvernare, că protocolul viitoarei majorități ar trebui să...