Tradiții și superstiții de Anul Nou: Ce trebuie să faci la 12 noaptea pentru a avea un an plin de spor

Încă din vremuri îndepărtate există o serie de tradiţii pe care oamenii le respectă cu stricteţe în noaptea de Anul Nou.

Oamenii cred că pentru a avea prosperitate trebuie să respecte anumite tradiții și obiceiuri.

De Revelion este foarte important să porţi haine noi, pentru ca în anul care vine să te înnoiești din toate punctele de vedere și să primești cât mai multe daruri.

De asemenea, este de preferat să porți ceva roșu pentru a avea un an plin de noroc și plin de iubire, deoarece această culoare reprezintă veselia și dragostea. Se mai spune că roșul alungă toate energiile negative.

Un alt obicei străvechi este acela de a mânca pește în noaptea de Revelion, pentru a evita toate problemele și obstacolele din noul an precum „peștele se strecoară în apă”. Nici strugurii nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion. Se spune că pentru belșug trebuie mâncate 12 boabe de struguri chiar la trecerea dintre ani.

Este foarte important să scapi de orice fel de datorie înainte de a încheia acest an. Datoriile trebuiesc plătite până la sfărșitul anului, iar în 31 ianuarie ar fi bine sa nu dai bani cu imprumut. Mai mult, ar fi bine ca noul an să te prindă cu o sumă de bani în buzunar.

Fetele își visează ursitul

Totodata, exista o traditie conform careia la miezul noptii usile trebuie sa fie tinute larg deschise pentru ca vechiul an sa iasa, facand loc in schimb noului an. In anumite zone ale tarii, s-a pastrat traditia stingerii si a aprinderii luminilor. Inchiderea luminilor sugereaza vechiul an, intunericul, iar aprinderea lor inseamna un alt inceput, un alt an, noi sperante de fericire.

De asemenea, prima persoana care trebuie sa iti treaca pragul casei in prima zi a anului trebuie sa fie un barbat. Daca barbatul este brunet, atunci vei avea parte de un an norocos si imbelsugat.

In ajunul Anului Nou, intr-un vas umplut cu apa, fetele necasatorite trebuie sa strecoare un fir de busuioc sfintit, o ramura de mar si un banut. Se spune ca isi vor visa ursitul dimineata, cand se duc spre somn. De asemenea, fetele nemaritate il pot visa pe cel harazit sa le fie sot daca imprumuta o verigheta de la o fata casatorita si o poarta toata noaptea dintre ani pe mana stanga, al treilea deget.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.