Toate localurile din România se închid. Ministerul de Interne a anunțat noi măsuri

Ministrul de Interne, Marcel Vela, alături de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Araft și secretarul de stat Bogdan Despescu au anunțat noi măsuri pe care le vor lua autoritățile pentru a opri răspândirea coronavirusului în România.

Începând de mâine, toate barurile, restaurantele, cafenelele sau localurile publice se închid în România.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locației. E permisă organizarea de activități care nu presupun rămânerea clienților în locații”, a anunțat ministrul Marcel Vela.

De asemenea, toți conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligația ca la trecerea graniței să aibă mijloace de protecție: dezinfectant, mănuși.

Autoritățile au mai decis și să suspende toate zborurile spre Spania și dinspre Spania către România pentru 14 zile. În același timp, legăturile aeriene cu Italia sunt suspendate până pe 23 martie. Măsurile nu se aplică zborurilor de stat, umanitare sau de urgență.

Poliția va face mult mai multe verificări pentru a stabili dacă persoanele care trebuie să stea în izolare sau în carantină respectă regulile.

Raed Arafat a anunțat că rezidenții la urgență, anestezie, vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în turele a căror specialitate o urmează, iar rezidenții la medicină internă și de familie se prezintă la DSP pentru repartizarea la servicii ambulanță, primiri urgențe, camere de gardă, în funcție de necesități.

De asemenea, rezidenții în alte centre decât cele de îndrumare se prezintă la responsabilii de rezidențiat din centrul în care se află. Vor fi recrutați studenți, începând cu anul 4, pe bază de rezidențiat, pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă.

„Dragi români, toate măsurile luate sunt pentru prevenirea eficientă a răspândirii noului coronavirus. Nu suntem în situația în care să închidem orașe, să raționalizăm alimente, sunt fake news. Măsurile luate sunt pentru asigurarea distanțării sociale pentru a ne asigura că nu se ajunge la răspândire comunitară. Să fiți siguri că noi toți suntem la datorie. Vă dau un simplu exemplu: Împreună cu Educația, MAE, rezolvăm în următoarele ore ca cei 36 de elevi din Spania și 31 din Portugalia vor ajunge în țară, împreună cu profesorii lor.

Fac un apel către frații din diaspora, nu e bine pentru compatrioții din țară să reveniți acum acasă. Veți intra direct în carantină sau izolare la domiciliu. Cine face declarații false va avea dosar penal. Trebuie să avem cu toții grijă de copiii, părinții și bunicii noștri acum mai mult ca niciodată. Apelul nostru e simplu: respectați sfaturile medicilor și măsurile personale de protecție și siguranță”, a transmis ministrul de Interne, Marcel Vela.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.