SURSE Managerul Adriana Nica încasează trei salarii la Spitalul Universitar! Al treilea e ilegal

Adriana Nica
Echipa de control a ministrului Sorina Pintea (dreapta) are de verificat multe posibile ilegaltăți la Spitalul Universitar manageriat de Adriana Nica (stânga)

Surse din cadrul Spitalului Universitar București ne-au informat că managerul Adriana Nica ar încasa, ilegal, trei salarii de când a semnat contractul de management. Ei o acuză pe manager că a continuat să încaseze, ilegal, salariul pe secție (circa 6000 de lei/lună, cu tot cu sporuri).

Deși a trecut mai bine de o lună de când insistăm ca Adriana Nica să confirme sau nu că încasează salariul pe secție (integrare clinică) și după ce a devenit manager, ea refuză să răspundă!

Echipa de control al ministerului Sănătății, aflată „în misiune” la Spitalul Universitar de mai bine de o lună, nu vrea să observe ilegalitatea, ne-au spus aceleași surse. Poate o va face Sorina Pintea, ministrul Sănătății!

Al treilea salariu, ilegal

Odată cu semnarea în toamna anului 2017, a contractului de manager (8 ore de muncă), Adriana Nica a primit un salariu de peste 11000 de lei brut. La acesta se adaugă salariul, tot normă întreagă (8 ore), pe care Adriana Nica îl încasează, ca șef de lucrări, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila În total spun sursele noastre, venitul total legal al doamnei Nica depășește 17.000 de lei.

Adrianei Nica nu i-au ajuns însă aceste salarii, spun surse din SUUB. Ea a continuat să încaseze, pe lângă cele două salarii (de manager la SUUB și de șef de lucrări la Facultate), și alți aproape 6000 de lei, suplimentar, de medic pe secția Anestezie Terapie Intensivă (bașca sporul de 75% cât prevede legea pentru ATI). „Legal, odată ce a devenit manager al Spitalului Universitar, doamna Nica nu mai avea voie să încaseze și salariul de pe secție (integrare clinică)”, ne-au declarat sursele. Ele ne-au precizat că niciun alt manager al Spitalului Universitar, dar nici de la alte spitale, nu au încasat acest al treilea salariu, deoarece știau că este ilegal.

Adriana Nica nu răspunde, corpul de control al ministrului nu vede

Cetățeanul.net a solicitat Adrianei Nica încă de pe data de 6 septembrie să ne precizeze care este baza legală pentru încasarea salariului de integrare clinică. Timp de o lună de zile, Nica a refuzat să răspundă (mai jos, solicitarea).

Adriana NicaDat fiind că, din informațiile noastre, echipa de control trimisă de Sorina Pintea, ministrul sănătății nu reușește să „surprindă” toate problemele din managementul de la Spitalul Universitar, Cetățeanul.net va continua să semnaleze deficiențele care trebuie anchetate de echipa Sorinei Pintea.

Citește și Spitalul Universitar de Urgență fierbe! Directorul financiar a demisionat și dă vina pe managerul Nica

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.