Șefii Poliției Locale București, vizați de un nou dosar penal

Politia Locala

Șeful Poliției Locale București Daniel Rășică, adjunctul său Liviu Nedelcu și alți funcționari – Claudiu Alexandru, Florina Madac și Cristina Petrescu sunt vizați de un dosar penal, după ce ar fi dat declarații mincinoase în alte dosare penale în care sunt cercetați angajați ai Poliției Locale.

Dosarul nr. 7180/P/2022 a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București. Cercetările vor fi făcute de polițiștii de la Secția 24.

Infracțiunile vizate de anchetatori sunt falsul în declarații (art. 326 Cod Penal) și uzul de fals (art. 323 Cod Penal).

Politia Locala

Potrivit surselor Cetățeanul, șefii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București – Daniel Rășică și Liviu Nedelcu mai sunt implicați în alte trei dosare penale, în care ar avea calitatea de suspecți.

Considerat omul lui Firea și Pandele, Daniel Rășică ar fi schimbat macazul și ar fi trecut în tabăra USR, pentru a-și putea păstra funcția. Primarul general Nicușor Dan ar fi vrut să-l demită pe Rășică, dar USR a negociat cu edilul păstrarea sa în funcție, spun sursele Cetățeanul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.