Scuza incredibilă folosită de col. dr. Valeriu Gheorghiță pentru a nu-și vaccina copiii împotriva COVID-19

Fostul preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), preluat, după încheierea mandatului la CNCAV, de SRI ca manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiță îndemna, pe 14 ianuarie, părinții să-și vaccineze copiii cu vârste între 5 și 11 ani, în special pe cei cu boli cronice.

„Aș încuraja părinții care au copiii cu afecțiuni cronice să se adreseze pentru vaccinare, pentru că în felul acesta îi protejăm mai bine față de o formă mai gravă de boală. Copiii se vor simți în siguranță când merg în colectivitate, împreună cu ceilalți copii. Ei au nevoie, pentru sănătatea mintală, psiho-emoțională, să fie în relație cu ceilalți copii și să fie mai bine protejați”, a fost mesajul transmis atunci de coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Tati, o să așteptăm”

Întrebat dacă și-ar vaccina propriii copii, o fetiță de 6 ani și un băiețel de 11 ani, Valeriu Gheorghiță a dat-o după cireș, invocând o scuză de râsul lumii:

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt avantajele, mi-au zis: „Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față”, adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a declarat în ianuarie Valeriu Gheorghiță.

Nu trebuie uitat că România contractase, la începutul anului, 550.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru cei, ceea ce ajungea pentru aproximativ 260.000 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani, dintr-un total de 1,2 milioane câți erau eligibili.

Până pe 20 ianuarie, pe platforma de vaccinare a celor mici fuseseră înscriși doar 2.841 de copii.

Însă, foarte probabil că medicul Valeriu Gheorghiță știa că un reputat cercetător de la Universitatea MIT din SUA, dr. Stephanie Seneff, a explicat că vaccinarea copiilor împotriva Covid poate avea efecte catastrofale asupra sănătății acestora, inclusiv prin apariția bolilor neurodegenerative grave.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.