Salvatorul Oltchim își extinde investițiile de capital privat în România

capital privat
Amerocap LLC a ajutat la privatizarea Oltchim

O companie de investiţii care a ajutat la privatizarea Oltchim se extinde în România. Este vorba de Amerocap LLC, companie investiții de capital privat interesată să identifice active aflate în dificultate, în special din sectorul energiei, resurselor naturale şi apărării. Primul proiect pe care îl analizează este o posibilă investiţie în Portul Constanţa.

Amerocap LLC are la ora actuală investiții active în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, America Latină și Europa Centrală și de Est. În parteneriat cu Amerocap este și grupul de consultanță strategică din Washington, Abraham Group, condus de către fostul senator american și secretar de stat al Energiei, Abraham Spencer și de fostul vicepreședinte al Agenției Internaționale a Energiei, Joe McMonigle.

Abraham Spencer precizează că „Amerocap își menține atenția îndreptată către proiecte aflate în situații speciale, în care ne putem valorifica accesul pe care îl avem la centrele financiare din New York și Londra, cu poziționarea strategică pe care o avem în piețele importante”.

Concret, investițiile în derulare ale Amerocap LLC includ un furnizor al armatei Statelor Unite (cu focus pe produse energetice), infrastructură LNG, upstream și midstream în industria petrolieră și proiecte miniere specializate. În prezent, compania evaluează potențiale investiții în Portul Constanța.

În ultimii 3 ani, în România, Amerocap a sprijinit Chimcomplex în achiziția activelor companiei de stat Oltchim. Această achiziție reprezintă un pas important în consolidarea industriei chimice din România, ceea ce va conduce și la îmbunătățirea procesării locale a resurselor naturale ale țării.

Renaşterea industriei chimice din România cu capital privat

Petrochimia și industria chimică din România au primit șansa să fie repuse din nou pe picioare, odată cu investiţii de sute de milioane de euro realizate de companii multinaţionale, printre care și Amerocap LLC.

Concret, echipa Amerocap a oferit consiliere extinsă Chimcomplex Borzeşti, începând din 2015, în ceea ce privește: „due diligence-ul” activelor colosului industrialo-chimic Oltchim, coordonarea procesului de ofertare și negocierile directe cu vânzătorii pentru încheierea contractului de achiziție a activelor.

Totodată, Amerocap s-a ocupat și de finanțarea achiziției prin identificarea și introducerea Chimcomplex către investitori, printre care s-au numărat câteva dintre cele mai prestigioase fonduri americane și globale de investiții, care și-au confirmat interesul puternic de a investi în România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.