sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalS-a reluat circulația tramvaielor pe Bulevardul Liviu Rebreanu, după șase ani în...

S-a reluat circulația tramvaielor pe Bulevardul Liviu Rebreanu, după șase ani în care a fost întreruptă

-

După șase ani în care a fost întreruptă, circulația tramvaielor s-a reluat sâmbătă pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Capitală. Vineri dimineață, RATB a introdus un tramvai de probă pe artera menționată.

S-a înregistrat un an de întârziere față de termenul anunțat de Municipalitate, care promitea că vara trecută tramvaiele își vor relua circulația pe bulevardul din estul Bucureștiului. De fapt, toată lucrarea trebuia să fie gata pe 24 februarie în acest an, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Sunt zone întregi în care trotuarele nu sunt gata, iar la Barajul Dunării o cârciumă nu a putut fi încă expropriată, așa că circulația este gâtuită.

Aceasta cu toate că despăgubirile pentru exproprieri au fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București încă de la începutul anului 2015. Potrivit hotărârii CGMB este vorba de despăgubiri pentru o suprafață totală de teren de peste 3.900 de metri pătrați și 167 mp de construcții. Valoarea despăgubirilor a fost estimată la 6,1 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro).

Bulevardul Liviu Rebreanu, o poveste veche

În ciuda acestor probleme cu exproprierile, șinele și refugiile de tramvai sunt gata încă de anul trecut. Lucrările pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri ai bulevardului Liviu Rebreanu au fost planificate încă din 2007. Atunci, Consiliul General al Capitalei aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea arterei care străbate o zonă aglomerată din cartierul Titan.

Lucrările au început însă abia în 2011, iar în 2014 a fost finalizat un prim tronson, de 1,7 kilometri, situat între Camil Ressu și Nicolae Grigorescu, cu toate că întreaga investiție pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri de drum era eșalonată pe o perioadă de 18 luni. Marea greșeală a fostului primar general Sorin Oprescu a fost că lucrările la cele două tronsoane nu au început simultan, ci consecutiv. În consecință, toată lucrarea a avut un termen de finalizare mai mult decât generos – șase ani – dar nici acesta nu a fost respectat.

În atari condiții, șinele noi de tramvai montate pe primul tronson, între Bd. Camil Ressu și Bd. Nicolae Grigorescu, finalizat acum trei ani, ruginesc, pentru că tramvaiele nu au putut circula mai departe, până la intersecția cu Bd. 1 Decembrie 1918.

CITEȘTE și FOTO Lucrări de mântuială pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Muncitorii au părăsit șantierul neterminat

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...