Robert Negoiţă se laudă pe Facebook cu o lucrare ilegală: gazonul dintre şinele de tramvai de pe Calea Vitan

tramvaiPrimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, se laudă pe Facebook cu o lucrare ilegală: plantarea de gazon între şinele de tramvai de pe Calea Vitan. Calea de rulare a tramvaielor este exclusiv în administrarea Primăriei Capitalei, iar primăria de sector, oricare ar fi ea, nu poate aloca bani pentru amenajarea acesteia, pentru cxă altminteri operaţiunea ar fi considerată deturnare de fonduri.

„Gazonarea (sic! – n.red.) pe Calea Vitan, un pariu câştigat! #iLoveS3. De 35 de ani nu a mai fost atat de cald în luna iulie, spun meteorologii. E secetă în mai multe zone din ţară, iar copacii şi iarba din oraşe sunt pârjolite de caniculă. Fotografiile pe care le vedeţi sunt făcute în seara asta, pe Calea Vitan. Se pare că cei care au pariat că gazonul nu va rezista prea mult… s-au cam grăbit!”, scrie Robert Negoiţă pe Facebook, unde postează, alături de fotografii, şi un filmuleţ în care se poate vedea cum au plantat gazonul angajaţii primăriei pe care o conduce.

Şinele de tramvai nu sunt în administrarea primăriilor de sector

Cetăţeanul.net a prezentat încă de pe 15 iunie modul în care tramvaiPrimăria Sectorului 3 a plantat gazon între şinele de tramvai de pe Calea Vitan, chiar dacă acestea sunt în administrarea Primăriei Capitalei.

A fost o adevărată mobilizare de forţe – alocare de resurse umane, montare de rulouri de gazon, a unui sistem de aspersoare performant. Lăsăm în seama inspectorilor Curții de Conturi să calculeze costurile de de racordare la reţeaua de apă (există și avizele legale?) și de mentenanță a sistemului de aspersoare.

CITEŞTE şi Foto: Robert Negoiță, alte lucrări ilegale! Curtea de Conturi este așteptată pe Calea Vitan

Precedentul de pe Bulevardul Unirii

tramvaiNu este pentru prima oară când cetăţeanul Negoiţă alocă banii sectorului pentru obiective care nu sunt în administrarea sa.

Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste şase milioane de lei la Primăria Sectorului 3 în anul 2013. Din aceasta sumă, circa 800.000 de lei s-au cheltuit pentru amenajarea trotuarelor de pe Bulevardul Unirii, unde a fost desființată banda de spațiu verde și s-au pus pergole roz, mov si albe.

Curtea a sesizat că investiția s-a făcut deși artera era în administrarea Primăriei Capitalei, nu a Primăriei Sectorului 3. De atunci, oamenii lui Negoiță au încercat, în mod repetat, să „treacă” prin Consiliul General o hotărâre prin care Bulevardul Unirii să fie dat în administrarea Sectorului 3, dar fără succes până acum.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.