„Realizările” primarului Nicușor Dan: A semnat certificate de urbanism și a plătit exproprieri. Proiectele nu-i aparțin!

Nicușor Dan
În încercarea de a fi popular cu orice preț, primarul Nicușor Dan nu se mai arată deranjat de organizarea de târguri în parcurile istorice ale Capitalei FOTO Facebook

Intrat deja într-o campanie electorală agresivă și prematură, primarul general al Capitalei își arogă merite pe care nu le are. Nicușor Dan se laudă că a semnat certificate de urbanism (pentru proiecte care nu-i aparțin), care sunt de fapt doar obligații de serviciu, și a plătit exproprieri – tot o obligație a municipiului București prin primarul general.

Despre marile proiecte organizează doar studii și discuții.

3 aprilie 2023: „Am semnat certificatul de urbanism”

Nicușor Dan: „O nouă clădire va fi readusă la viață! Am semnat certificatul de urbanism pentru lucrările de modernizare și reabilitare a Teatrului de Vară ,,Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, imobil construit în 1953. Primăria Sectorului 1 se va ocupa de lucrările pentru restaurarea clădirii care se află într-o stare avansată de degradare, fiind scoasă din uz și abandonată. Printre obiectivele lucrărilor se numără: refacerea integrală a instalațiilor termice, electrice, eficientizarea energetică a clădirii, echiparea cu tehnică pentru susținerea evenimentelor artistice, restaurarea obiectelor cu valoare istorică și arhitecturală”.

Nicușor Dan

Ca și cum ar fi chiar inițiatorul proiectului, Nicușor Dan își arogă meritul de a fi semnat certificatul de urbanism, deși asta este obligația legală a primarului. Semnarea certificatului de urbanism este obligația primarului, iar refuzul semnării, în cazul respectării prevederilor legale pentru emitere, ar fi abuz în serviciu.

Proiectul aparține Primăriei Sectorului 1 (Clotilde Armand), dar este unul „istoric”, care a înghițit până în prezent sume considerabile de bani. Vom reveni cu detalii…

27 martie 2023: „Am plătit exproprierile…”

Nicușor Dan: Am plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – Intersecție Calea Vitan Bârzești, etapa a II-a. 10,3 milioane lei vor ajunge astfel în contul de afectațiune specială, la dispoziția celor 16 proprietari ai imobilelor situate pe strada Iuliu Hațieganu, acolo unde au fost fost necesare exproprierile. Execuția proiectului presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațieganu, între pasajul peste Dâmbovița și Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri. Această arteră va crea o legătură între sudul și estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectoarele 3 și 4. (…)

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 4. Primăria Capitalei finanțează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuția lucrărilor.

O altă „realizare” a lui Nicușor Dan: a plătit exproprierile, obligație a Municipiului București, singurul care poate face asta pentru că are personalitate juridică. Iar dacă a exercitat o atribuțiune de serviciu, Nicușor Dan pretinde că este partener cu autorii proiectului:  Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 4. „Primăria Capitalei finanțează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuția lucrărilor (n.r. studii, proiect, construcție-montaj, amenajare, recepție etc)”. Jenant, dar probabil că va fi prezent și la tăierea panglicii.

10 aprilie 2023: „Am fost la târgul de Paște…”

Nicușor Dan: Am fost astăzi la Târgul de Paște ,Tradiții și Flori de Sărbători în Parcul Regele Mihai I unde am vizitat cele 75 de căsuțe cu produse tradiționale. M-am bucurat să văd meșteșugari veniți din toate colțurile țării care păstrează vii tradițiile noastre. (…) Vă invit să îl vizitați și să vă bucurați de tradițiile românești, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

În urmă cu fix un an, același primar general se declara împotriva organizării unor astfel de evenimente în parcurile istorice ale Capitalei și refuza cu obstinație organizarea lor.

„Încurajăm inițiativele mediului privat şi de afaceri care doresc să creeze evenimente pentru bucureșteni şi care contribuie, în mod clar, la dezvoltarea orașului şi a turismului în Capitala României. Cu toate acestea, este foarte important să înțelegem că aceste evenimente nu se pot organiza oricând, oricum şi oriunde”, scria pe Facebook primarul general al Capitalei, cu referire directă la parcurile Cișmigiu și Regele Mihai I. 

8 aprilie 2023: „Discutăm soluții pentru fluidizarea traficului rutier”, la trei ani după ce a promis rezolvarea în cel mult doi ani!

Nicușor Dan: Discutăm soluțiile pentru fluidizarea traficului rutier și pentru eficientizarea rețelei de transport public prin reabilitarea infrastructurii de tramvai și crearea de noi conexiuni”.

Nicușor Dan

La 3 ani de când a devenit primar general, Nicușor Dan caută încă soluții pentru fluidizarea traficului rutier…

În campania electorală din 2020, pentru a atrage voturile bucureștenilor, Nicușor Dan promitea marea cu sare: în cel mult 2 ani, traficul rutier va fi unul civilizat – semafoare inteligente, piste de biciclete, benzi unice pentru autobuze si troleibuze, transport public cu orar respectat, noi proiecte de infrastructură rutieră. Au trecut 3 ani, iar Nicușor Dan discută soluții…

De câinii agresivi a uitat din nou

O altă promisiune neonorată de edil a fost rezolvarea problemei câinilor comunitari. După 3 ani de mandat, câinii maidanezi încă bântuie prin București, iar o femeie a murit sfâșiată de câini la Lacu Morii.

Nicușor Dan a uitat că înainte de a deveni primar, a semnat, în cadrul unei dezbateri electorale, un angajament public în care a declarat: „Eu, Nicușor Dan, promit să îmi dau demisia din funcția de Primar General în situația în care câinii comunitari nu vor fi strânși de pe stradă în totalitate în primele 6 luni de mandat”.

Nicușor Dan

Cel puțin până în prezent Nicușor Dan a demonstrat că nu este cu nimic mai breaz decât politicienii care mint că vor face și vor drege în campaniile electorale pentru ca apoi să se laude că au semnat (la grămadă) niște proiecte de legi sau că au ținut o declarație de la Tribuna Parlamentului. Și aceea bâlbâită…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.