Scandal la ședința extraordinară de la Sectorul 4! Cum au luat liberalii plasă de la primarul Băluță

Sava
Prima încleștare dintre liberalii și pesediștii de la Sectorul 4

Ședința extraordinară de luni, 13 noiembrie 2017, a Consiliului local al sectorului 4 a marcat prima mare bătălie dintre coaliția care îl susține pe primarul Daniel Băluță și opoziția PNL – USR. Liberalii lui Sava au avut inițiativa, dar au pierdut bătălia din cauză că pesediștii au dovedit, la această primă înfruntare, că știu legea mai bine decât ei. 

Înainte de a se supune la vot proiectele de hotărâri care au făcut obiectul ședinței extraordinare de luni, liderul liberalilor, Răzvan Sava, i-a cerut primarului Daniel Băluță să explice ce strategie are în contextul încare noua „revoluție fiscală” va duce la scăderea veniturilor la buget.

Scăderea salariilor, a investițiilor, sau creșterea taxelor?

Sava i-a reamintit primarului că, prin intrarea în vigoare a OUG 79 se reduc veniturile Primăriei cu 30%. El l-a întrebat pe Daniel Băluță dacă are o strategie sau un plan de măsuri – reducerera salariilor, sau ce a a investițiilor? Liderul liberal i-a cerut primarului ca, în acest caz să spună ce investiții vor mai putea fi susținute și dacă se pune problema măririi taxelor locale la Sectorul 4.

Răspunsul primarului, care a conținut și pilde din „Moromeții” lui Marin Preda s-a axat pe faptul că, și în 2017, bugetul Primăriei ar fi fost aproape zero la capitolul „Investiții”. Daniel Băluță a mai spus că are în plan, pentru 2018, investiții pentru reabilitarea termică, în valoare de 160 de milioane de lei. Concluzia primarului a fost că se pot face investiții în 2018 dacă „vom reuși să fim chibzuiți cu banii pe care îi vom avea” și „dacă vom obține bani de la PNDL și din fonduri europene”  prin care să contracareze. Băluță a mai menționat și că primul „calup de blocuri” ar fi fost declarat eligibil pe POR (programul Operațional Regional).

Răzvan Sava, liderul liberalilor din Sectorul 4 l-a atenționat atunci pe primar că toate investițiile cu bani europeni se fac cu o cofinanțare de la bugetul local. Sava a întrebat de unde va mai avea bani Sectorul 4 pentru investițiile în derulare, darămite pentru noi investiții.

Cum a salvat PSD cvorumul pierdut după plecarea grupului lui Răzvan Sava

Nemulțumiți de răspunsurile primarului, consilierii PNL au părăsit ședința, urmați de cei de la USR. În acel moment, ședința a rămas fără cvorum, caz în care , după constatarea acesteia, ședința se anulează.

Nici liberalii, nici useriștii însă nu au cerut, la momentul plecării, să se constate lipsa de cvorum. Cum nimeni nu a făcut-o, președintele de ședință a suspendat lucrările pânpă la ora 20, până când coaliiției PSD-ALDE le-au sosit absenții necesari pentru a completa cvorumul.

Astfel, luni la ora 20, ședința a fost reluată, iqar hotărârile au fost adoptate în lipsa consilierilor PNL și USR, care au dovedit astfel că știu legea, dar nu perfect!au La ora  în situația în care veniturile bugetului vor scădea cu 30%

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.