Radu Mazăre, înapoi în „beciul domnesc”. Instanța supremă a admis contestaţia procurorilor

procesul lui Radu Mazăre Radu Mazăre, condamnat la șase ani și jumătate

Radu MazareRadu Mazăre va fi cercetat în continuare în arest, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro. Și asta după ce instanţa supremă a admis contestaţia DNA la înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Instanţa supremă a admis, pe 22 mai, cererea fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, iar decizia a fost contestată de procurorii DNA.ICCJ a admis, miercuri, contestaţia procurorilor, astfel că Mazăre va rămâne în arest.

Tot Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, să respingă propunerea procurorilor DNA de a prelungi arestarea preventivă în cazul lui Radu Mazăre şi al lui Sorin Strutinsky, dispunând ca fostul edil şi omul de afaceri să fie arestaţi la domiciliu.

Decizia a fost contestată de procurori, judecătorii urmând să stabilească joi dacă vor prelungi arestul preventiv pentru Mazăre şi Strutinsky.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 – 2009, ajutat de Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.