Putin le mulțumește mercenarilor Wagner

Putin și Șoigu
Foto: pravda,com.ua

Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru „eliberarea” oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Putin afirmă că lupta – cea mai lungă din războiul de 15 luni – s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

„Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks”, se menţionează în comunicat.

„Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat”, se mai menţionează în comunicat.

„Cred că nu”

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, despre care presa internaţională a scris că a părut să confirme pierderea Bahmut la summitul G7 de la Hiroshima, a retractat duminică prin purtătorul său de cuvânt.

„Întrebarea jurnalistului: ruşii susţin că au cucerit Bahmut”, a scris Serhii Nikiforov pe Facebook. „Răspunsul preşedintelui: Cred că nu”.

„În acest mod, preşedintele a negat cucerirea Bahmut”, a adăugat Nikiforov în ucraineană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.