sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principal“PUȘCULIȚA SECRETĂ” a lui Vanghelie, o afacere făcută pe spinarea bucureștenilor

“PUȘCULIȚA SECRETĂ” a lui Vanghelie, o afacere făcută pe spinarea bucureștenilor

-

6309620Afacerile de la SC “Economat Sector 5” SRL, o firmă  al cărei acţionar unic este Consiliul Local al Sectorului 5 (unde majoritatea este formată din consilierii locali membri ai PPDD – foşti pesedişti, PSD şi PNL, aleşi pe lista USL), i-au adus lui Vanghelie foarte mulți bani, dar și primul dosar penal deschis de PNA (actualul DNA), în anul 2004.

Paradoxal pentru o firmă a administrației, „Economat Sector 5” are sediul social în Sectorul 4, la Piaţa Naţiunilor Unite.

Contracte de zece milioane de euro, fără licitație

“Economat Sector 5” SRL a organizat licitaţii publice pentru contractele de modernizare a pieţelor Coşbuc, Cotroceni şi Rahova, a căror valoare depășea zece milioane de euro . Contractele de lucrări au fost încheiate cu două firme ale lui Iulian Lupeanu, cunoscut drept unul dintre “sponsorii” de la începtul carierei politice a lui Vanghelie: SC “Star Construct” 2000 şi “Dia Trans Impex” SRL. Controlul efectuat de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti a demostrat că „au fost facturate aceleaşi echipamente de două ori“.

marian vanghelieÎn urma verificărilor din contabilitate, s-a constatat că Bogdan Georgescu (foto) şi Mariana Tatulescu, angajaţi de Vanghelie în funcţia de manager că să gestioneze “Economatul”, ar fi vândut marfă în valoare de 11 miliarde de lei vechi către SC “Star Construct 2000”, probabil pentru a închide creanţele pentru facturile de achiziţie şi pentru a eluda plata TVA către stat. De asemenea, s-a constatat că marfa facturată de “Economat Sector 5” nu a existat în fapt şi nu era înregistrată nici în contabilitate.

Bogdan Georgescu „dansează” pe sârmă la Înalta Curte
Bogdan Georgescu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vanghelie

Economatul, administrat în „famiglie”

Pe lîngă afacerile cu “Economat Sector 5 ”, firmele lui Lupeanu s-au ocupat şi de “vopsirea” blocurilor din Sectorul 5 înaintea unei runde de alegeri locale, de amenajarea parcurilor Eroilor şi Râmniceanu şi de lucrările de construcţii la şcolile şi străzile din sectorul 5. Ulterior anului 2014 Vanghelie a scăpat de aceste dosare penale pentru evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, fiind bănuit că a fost ajutat de reţeaua coruptă a lui Cătălin Voicu sau că ar fi bătut palma cu tabăra PMP.

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului şi ANAF, SC “Economat Sector 5” SRL a declarat pierderi de aproape 12 milioane euro în perioada 2001-2010 și ar trebui să fie dizolvată, conform legislaţiei comerciale în vigoare, pentru că nu îşi atinge obiectivele pentru care a fost înfiinţată.  SC “Economat Sector 5” SRL (care are, reamintim, are ca acţionar unic Consiliul Local, a fost administrat de o societate comercială cu capital privat, SC “Calex Bussines Grup” SRL. Această firmă îl are că Asociat unic pe Tiberiu Bodea, prietenul din copilărie al primarului Daniel Marian Vanghelie şi fost angajat la Administraţia Pieţelor Sector 5 Bucureşti la începutul anilor 2000.

Din informaţiile furnizate de Registrul Comerţului, SC “Calex Bussines Grup” are ca obiect principal de activitate administrarea hotelurilor, iar sediul social este expirat. Stranie coincidenţă, în anul 2010 SC “Calex Bussines Grup” a avut profit aproape egal cu pierderea suferită de SC “Economat Sector 5” SRL, firma care o administra.

Hotelurile din Predeal, sub controlul edilului de la Sectorul 5

Cazul doamnei Laura Ciocan, o altă prietenă din copilăria politică a lui Vanghelie, care deţine funcţia de director General “Economat Sector 5” SRL, este unul miraculos pentru economia de piaţă românească: în timp ce “Economat Sector 5” SRL este în faliment, soţul doamnei director general, Sorin Ciocan, este administratorul/proprietarul Hotelului “Belvedere” din staţiunea Predeal. În fapt, spun surse apropiate DNA, hotelul “Belvedere” din Predeal dar şi hotelul “Premier Place”, administrat la vedere de Marian Dumitru din Bucureşti, sunt controlate de Vanghelie prin intremediul unor interpuşi şi societăţi offshore. Probabil că organele statului nu au reuşit până acum să ajungă pe urmele lui Vanghelie pentru că a înfiinţa o “Comisie rogatorie” cu autorităţile din Insulele Seychelles pare un demers de domeniul S.F.

Campaniile electorale, „falimentare” pentru Economat

Demn de reţinut este faptul că pierderile „pușculiței „Economat” au fost mai mari în anii electorali 2004, 2008, 2009 întrucât “Economatul” ar fi fost utilizat pentru a plăti materiale promoţionale din campanie. Majoritatea plăţilor electorale ar fi fost realizate prin firma SC “Bodyghost” SRL, deţinută de Radu Bădică, nasul de cununie al lui Bogdan Georgescu- fost şef al Poliţiei Locale Sector 5 şi fost director la Economat Sector 5 şi Administraţia Pieţelor Sector 5 şi actual consilier general în CGMB.

Alte firme menționate de surse ca implicate în cheltuirea banilor de la SC “Economat Sector 5” SRL în timpul campaniilor electorale au fost: SC “Wind 94” SRL şi SC “Tipart Grup” SRL deţinută de Petrică Paraschiv zis Patrik (firmă intrată în faliment din cauza creanţelor acumulate în timpul campaniilor electorale) şi ulterior firma de publicitate “One Solutions”, controlată tot de Petrică Paraschiv. În facturile plătite de SC “Economat Sector 5” SRL se specifică bannere, flyere, pungi de plastic inscripţionate, pliante şi reviste cu produsele “Economat”, dar de fapt plăţile ar fi fost făcute pentru pliantele, afişele şi banerele electorale ale lui Vanghelie din anii 2000, 2004, 2008 şi ale lui Geoană din anul 2009, când a candidat pentru funcţia de preşedinte al României.

Demn de menționat este că, după ce în presă a apărut o serie de informaţii despre situaţia economică dezastruoasă de la “Economat Sector 5” SRL, Vanghelie l-a schimbat pe Tiberiu Bodea din funcţia de administrator al Economatului (prin SC “Calex Bussines Grup”) şi a numit un alt om de bază – Dragoş Florescu, consilier deneral şi soţul directoarei Liceului “Dumitru Motoc” din Sectorul 5, Mihaela Florescu. Cu atâtea funcţii şi responsabilităţi pe cap, soţii Florescu au început să-şi facă vacanţele în străinătate, după exemplul mentorului lor Vanghelie, plecat în vacanţă cu iubita Oana Mizil în Alpi în anul 2012 .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...