Procuror al Secției Speciale (SS), menținut în funcție printr-o decizie suspectă a instanței

Procuror SS, menținut în funcție printr-o decizie suspectă a CAB

Decizia Curții de Apel București care obligă Secția pentru procurori a CSM să-i permită procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială să-și continue activitatea după împlinirea vârstei de pensionare a fost luată fără ca avizul de respingere al CSM să fie redactat sau semnat.

Potrivit unor surse judiciare, hotărârea de respingere a procuroarei care dorea să rămână în magistratură peste 65 de ani nu era redactată și nici semnată la data pronunțării instanței. Zarafina Puiu a atacat hotărârea Secției pentru procurori a CSM la Curtea de Apel București și, în două săptămîni, judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel București a decis suspendarea executarii hotărârii prin care se respinsese cererea de avizare. ”Este o prostie, nu poți să suspenzi ceva respins. Este inadmisibil, hotărârea CAB nu are nicio valoare”, a declarat pentru cetateanul.net o sursă din sistem.

Nicoleta vrea să fie procuror european

Decizia a fost luată de judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel București, cea care s-a înscris la interviul pentru ocuparea reprezentantului României în funcția de procuror european, selecție care va avea loc marți.
Pe 5 iulie 2019, Curtea de Apel București a admis acțiunea procuroarei Puiu Zarafina de la Secția specială de investigare a magistraților (SIIJ) și a obligat Secția pentru procurori a CSM să-i permită procuroarei să-și continue activitatea după împlinirea vârstei de pensionare de 65 de ani.
De asemenea, s-a dispus şi suspendarea executarii hotărârii prin care se respinsese cererea de avizare.

Pe 13 iunie, CSM nu a avizat prelungirea activității în magistratură a procuroarei SIIJ, Puiu Zarafina, după data de 14 iulie 2019 când împlinește vârsta de 65 de ani. Imediat, ea a atacat în instanță la Curtea de apel București și a cerut suspendarea și anularea deciziei CSM.
Puiu Zarafina provine de la Constanța și este considerată în sistemul de Justiție drept omul Adinei Florea, procuroarea SIIJ care a câștigat concursul CSM pentru șefia Secției Speciale.

Candidații înscriși la interviu

Procuroarea Puiu Zarafina îl anchetează pe procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, cel care a instrumentat dosarele lui Mazăre și Nicușor Constantinescu.
Pe nicoleta Holden o regăsim pe lista celor care și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european. Potrivit ministerului Justiției, au fost selectate pentru susținerea interviului, următoarele persoane:
• BORCOMAN Cătălin-Laurențiu – procuror
• BULANCEA Marius Bogdan – procuror
• DUMITRESCU Constantin Claudiu – procuror
• ECEDI STOISAVLEVICI Laura – procuror
• HORODNICEANU Daniel – Constantin – procuror
• HACH Elena – procuror (cu condiția depunerii unor înscrisuri de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel mai târziu până la data susținerii interviului)
• NOLDEN Nicoleta – judecător
• RADU Răzvan – Horațiu – procuror

Candidații selectați vor susține interviul în fața comisiei de selecție prezidată de ministrul justiției care va avea loc în data de 9 iulie 2019, începând cu ora 10.00 la sediul Ministerului Justiției.

Candidații se vor prezenta la interviu în ordine alfabetică. ”Interviul se transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei. Interviul are o durată de maximum 45 de minute/candidat”, se arată în comunicatul ministerului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.