joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalProbleme pentru românii din diaspora. Mii de zboruri au fost anulate în Europa

Probleme pentru românii din diaspora. Mii de zboruri au fost anulate în Europa

-

Sunt probleme cu zborurile în toată Europa, după ce s-au anunțat mai multe greve pe aeroporturi. Un protest este deja în derulare în Italia și urmează să înceapă o grevă și în Marea Britanie.

Sindicatul Unite a anunțat că va derula timp de opt zile o grevă la Aeroportul Gatwick, în urma unei dispute legate de salarii. Aceștia vor intra în grevă de vineri, 28 iulie, până marți, 1 august, și apoi din nou de vineri, 4 august, până marți, 8 august.

Printre companiile aeriene care vor fi afectate se numără British Airways, EasyJet, Ryanair, Ryanair, Tui, Westjet și Wizz Air, a precizat sindicatul.

Puteți solicita despăgubiri în următoarele situații înregistrate în decursul ultimilor 3 ani:

  • Cursa ta aeriană a fost anulată în urma unei greve a personalului companiei aeriene;
  • Zborul a întârziat de peste 3 ore, din cauza respectivei greve, sau a fost anulat într-un interval mai mic de 14 zile înainte de data decolării inițiale;
  • În cazul unui zbor alternativ, noua oră a aterizării depășește cu prea multe ore sosirea programată a cursei inițiale.
  • Îți este refuzată îmbarcarea din cauza supra-rezervării avionului, în urma grevei.

Dacă în ultimii 3 ani zborul tău a fost anulat ca urmare a unei greve a personalului companiei aeriene, poți beneficia de despăgubiri de până la 600 de euro.

Compensațiile se acordă și în situația în care ai fost anunțat de reprezentanții companiei despre anularea cursei cu mai puțin de 14 zile înainte de data programată a plecării, iar, în paralel, nu ți se oferă o cursă alternativă apropiată de ora decolării inițiale a zborului anulat.

Astfel, în funcție de întârziere și de distanță, despăgubirile sunt următoarele:

– Zboruri până în 1.500 km: 250 euro (respectiv 125 de euro în cazul în care compania aeriană îți oferă un zbor alternativ, iar întârzierea la destinație nu depășește 2 ore)

– Zboruri între 1.500 km şi 3.500 km: 400 euro (respectiv 200 de euro în cazul în care compania aeriană îți oferă un zbor alternativ, iar întârzierea la destinație nu trece de 3 ore)

– Zboruri peste 3.500 km (externe UE): 600 euro (respectiv 300 de euro în cazul în care compania aeriană îți oferă un zbor alternativ, iar întârzierea la destinație este mai mică de 4 ore)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...