miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalOprescu și Ponta își bat joc de consolidările seismice: au dat bani...

Oprescu și Ponta își bat joc de consolidările seismice: au dat bani doar pentru montarea schelelor

-

consolidările seismiceProgramul de acțiuni pentru 2015 privind consolidările clădirilor cu bulină roșie, aprobat de Guvern în ultima ședință, confirmă nepăsarea lui Victor Ponta față de soarta cetățenilor care locuiesc în imobilele încadrate în clasa I de risc seismic.

Conform informațiilor oficiale, premierul Ponta a alocat „colosala” sumă de 5 milioane lei pentru finanțarea acestui program, la nivelul întregii țări. Astfel, potrivit planurilor guvernamentale, în anul 2015 ar urma să înceapă lucrările la 25 de imobile construite înainte de anul 1977 cu destinația apartamente de locuit și pentru alte 48 va demara procedura de expertizare tehnică.

Investiții ridicole

Pentru a avea o imagine clară a interesului manifestat de guvern față de oamenii care locuiesc în aceste imobile, precizăm că doar la nivelul municipiului București există peste 186 de clădiri care trebuie și îndeplinesc condițiile legale pentru accesarea programul de consolidări. Dacă adăugăm și faptul că reabilitarea unui astfel de imobil costă, în medie, circa 5-6 milioane lei, ajungem la concluzia că din banii alocați de guvern poate fi reabilitat complet în acest an maxim un imobil la nivelul întregii țări. La un calcul sumar, suma de 5 milioane împărțită la cele 25 de imobile, va ajunge probabil pentru montarea schelelor și organizarea de șantier.

Oprescu mimează că lucrează

Pentru București, situația nu este cu nimic mai bună nici la nivelul proiectului de buget avansat de Sorin Oprescu în vederea reabilitării imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic. Prin cele 10,6 milioane lei propuse pentru consolidările seismice se dorește continuarea lucrărilor pentru 3 imobile, demararea propriu-zisă a lucrărilor de consolidare pentru 4 imobile, iar pentru alte 17 vor fi elaborate proiectele tehnice necesare.

consolidările seismiceAvând în vedere sumele menționate, înțelegem de ce atât guvernul Ponta, cât și domnul Sorin Oprescu sunt mulțumiți de actualul cadru legislativ și fug de responsabilitate sub pretextul refuzului proprietarilor de a permite realizarea lucrărilor de consolidare.

Cu actualii politicieni, sunt slabe speranțe pentru o îmbunătățire reală – coaliția majoritară din Parlament, care ar putea iniția demersurile pentru corectarea legii privitoare la consolidarea imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic, este formată în jurul PSD, partidul condus de Victor Ponta, partid care-l susține și pe Sorin Oprescu la Primăria Capitalei.

CITEȘTE ȘI Știm cu 20 de secunde înainte că vine un cutremur și doar cu patru secunde ce intensitate va avea. Ce facem în acel timp?

Oprescu se pregătește de marele cutremur. În loc să consolideze blocurile, cumpără lanterne

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...