Nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei. De unde se taie şi cine primeşte bani în plus

înfiinţarea Termoenergetica

Nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc într-o şedinţă extraordinară marţi, pe ordinea de zi figurând un proiect de rectificare bugetară care vizează, printre altele, creşterea cu 200 de milioane de lei a subvenţiilor la transportul în comun, reducerea cu 24 de milioane de lei a sumelor destinate capitolului „Reducerea şi controlul poluării”, majorarea bugetului ALPAB cu 14,5 milioane lei şi diminuarea sumelor pentru Administraţia Străzilor cu 181 milioane lei.

O nouă rectificare bugetară va fi dezbătută marţi de consilierii generali, după ce un proiect asemănător a fost supus votului consilierilor şi în şedinţa din 18 octombrie, când a fost respins din cauza absenței unui consilier general PSD, astfel că PSD-ALDE nu au mai avut majoritate.

Proiectul anunțat pentru marți prevede majorarea subvenţiilor pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun cu 200 de milioane de lei, ajungând la 764 de milioane de lei.

De asemenea, vor fi tăiate 3,6 milioane lei din totalul de 7,7 milioane pentru reabilitarea Palatului Voievodal Curtea Veche, alocându-se în schimb 1 milion de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei săli multifuncţionale în cadrul Complexului sportiv „Lia Manoliu”. Totodată, se taie 62,1 milioane de lei din cei 67 de milioane de lei prevăzuţi în acest an pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

Nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Bani mai mulți pentru companiile municipale

Se suplimentează, în schimb, cu 8,1 milioane de lei capitolul ordine publică, din care 7,8 milioane de lei vor fi folosiţi pentru maşini şi echipamente.

Capitalurile sociale ale companiilor municipale Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde, Cimitire Bucureşti şi Publicitate şi Afişaj se suplimentează, în total, cu 94,7 milioane de lei, conform unor hotărâri de Consiliu precedente.

În ceea ce priveşte realizarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi a drumurilor din cartierul Henri Coandă, bugetul alocat acestui obiectiv se reduce cu 10 milioane de lei.

Nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Reducere de la RADET și de la străzi

La capitolul străzi se taie 136 de milioane de lei, de la proiecte precum modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei şi realizarea pasajului pietonal (redus cu 7 milioane de lei, ajungând la un milion de lei), străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu (redus cu 6,6 milioane de lei, ajungând la 13,4 milioane de lei), penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti (redus cu 13 milioane de lei, ajungând la 70 de milioane de lei), supralărgire Şoseaua Pipera, reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai Bd. Liviu Rebreanu, Bd. Aerogării, Şos. Pantelimon, Şos. Iancului, supralărgire Fabrica de Glucoză, dar şi altele.

Primăria Capitalei vrea să reducă bugetul RADET cu 10,4 milioane de lei, tăindu-se fonduri de la finalizarea modernizării punctelor termice aflate în exploatarea regiei şi de modernizarea reţelelor termice din zona Aviaţiei, potrivit News.ro.

În ceea ce priveşte STB (fostă RATB), bugetul se reduce cu 6,1 milioane de lei, de la proiectele de instalare a sistemelor de informare a călătorilor în staţii, pe peroanele liniei de tramvai 41.

Administraţia Spitalelor şi Servciilor Medicale (ASSMB) a cerut diminuarea bugetului cu 47,1 milioane de lei, ajungând la 517 milioane de lei.

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi redus şi el cu 41,5 milioane de lei (ajungând la 498 de milioane de lei), dintre care 3,4 milioane de lei de la cantinele de ajutor social şi 17 milioane de lei de la ajutoare sociale.

De la Administraţia Străzilor vor fi tăiaţi 181 de milioane lei (ajungând la 155 de milioane de lei).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.