Nouă plângere penală împotriva primarului „activist” Nicușor Dan. Judecătoare, acuzată că face jocurile primarului

Adrian Bold
Nicușor Dan FOTO Forbes

Primarul Capitalei Nicușor Dan este implicat într-un nou scandal. Un dezvoltator imobiliar îl acuză pe Nicușor Dan, dar și pe o judecătoare aflată în „cercul său social” de „acțiuni conștiente și deliberate împotriva cetățenilor Municipiului București”.

Compania Skylight Residence a depus joi la DNA o plângere penală pe numele lui Nicușor Dan, pentru abuz în serviciu și trafic de influență. În aceeași plângere, Roxana Elena Stanciu, judecător la Tribunalul București, Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, este acuzată de aceleași infracțiuni.

Nicușor Dan a pus „haita” de ONG-uri pe Primăria Capitalei

Skylight Residence a arătat că Nicușor Dan, prin intermediul unor ONG-uri cu care află în strânsă legătură – Asociația Ecopolis și Fundația Eco Civica, dar și prin intermediul partidului Uniunea Salvați România (USR) – a formulat mai multe cereri de chemare în judecată pentru suspendarea hotărârilor Consiliului General al Capitalei prin care au fost adoptate PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5.

nicusor Dan

„Prin acţiunile sale, DAN NICUŞOR DANIEL demonstrează că îşi continuă campania începută pe vremea când era reprezentant al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi ulterior preşedinte al USB şi USR, considerând că, din poziția acestuia de Primar General şi folosindu-se de funcţia publică pe care o deţine la acest moment, îşi poate desfăşura în voie jocurile politice astfel încât să poată câştiga capital politic de la acele persoane care încă mai cred că Mun. Bucureşti trebuie salvat de la progres şi dezvoltare, împiedicând însă modernizarea oraşului, dezvoltarea infrastructurii, construirea de şcoli, grădiniţe, spaţii de servicii şi locuri de agrement, se arată în plângerea penală.

„Non-combat” în procesele Municipiului București

Potrivit Skylight Residence, primarul Nicușor Dan, deși ar trebui să apere interesele Capitalei, şi-a asumat în mod public hotărârile obţinute de Asociaţia Centrul Pentru Politici Durabile  Ecopolis, împotriva Municipiului București,  în dosarele de suspendare a PUZ­-urilor coordonatoare ale Sectoarelor 2, 4 şi 5, prezentându-le ca pe nişte victorii personale.

Dreptul la apărare al instituţiilor CGMB şi Mun. Bucureşti, în toate dosarele în care acestea deţin calitatea de pârât, a fost şi este exercitat în continuare cu rea-credinţă de către DAN NICUŞOR DANIEL şi/sau în conivenţă infracţională cu persoanele care stau în spatele Asociaţiei Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis şi Fundaţiei Ecocivica, astfel încât se impune ca persoanele cu concursul cărora  s-au născut aceste situaţii vădit nelegale să fie şi ele trase la răspundere”, se arată în documentul înregistrat la DNA.

Mai mult decât atât, primarul ar fi făcut presiuni asupra angajaților primăriei să facă „non-combat” în anumite procese: „Vă rugăm să luaţi în considerare şi interferențele nelegale ale Primarului General DAN NICUŞOR DANIEL în activitatea desfășurată de direcțiile din cadrul Primăriei Mun. Bucureşti şi de CGMB, acesta solicitând în numeroase rânduri să nu fie exercitate căi de atac şi să nu fie exercitate anumite acte de procedură în dosarele în care Mun. Bucureşti şi CGMB deţin calitatea de pârât.

Judecătoare, acuzată că face jocurile primarului Nicușor Dan

Unul dintre dosarele în care Nicușor Dan ar fi acționat alături de ONG-urile „prietene” este cel care are ca obiect anularea HCGMB nr. 339113.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonale (PUZ) Sector 2, dosar judecat de judecătoarea Elena Roxana Stanciu.

Nicușor Dan, afirmă reprezentanții companiei în plângerea penală depusă la DNA, o cunoaște pe judecătoarea Roxana Elena Stanciu, făcând „parte din același cerc social” și „întâlnindu-se în diferite ocazii”.

Astfel, profitând de această legătură, Nicușor Dan ar încerca să „grăbească” pronunțarea în acest dosar, punctul său de sprijin – se mai arată în plângerea depusă la DNA – fiind judecătoarea Roxana Elena Stanciu, „lipsită de imparțialitate”.

„În mod constant, STANCIU ROXANA ELENA s-a pronunţat în Dosarul nr. 27283/312020 în favoarea lui DAN NICUŞOR DANIEL, sprijinind practic interesele personale ale acestuia, chiar şi prin încălcrea în mod flagrant a dispoziţiior de procedură în respectivul dosar, fapt ce lasă să se vadă cu claritate o conivenţă de natură infracţională între DAN NICUŞOR DANIEL şi STANCIU ROXANA  ELENA”, se arată în plângerea penală.

Reprezentanții companiei mai cer procurorilor DNA „analizarea activității Primarului General Nicușor Dan, în cadrul tuturor litigiilor în care CGMB și Primăria Muncipiului București au fost și sunt părți, precum și modul în care au fost apărate drepturile și interesele publice ale acestor instituții, inclusiv atragerea răspunderii penale, civile sau patrimoniale a persoanelor care se fac vinovate pentru prejudiciile cauzate”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.