Nicușor Dan, ca Nicolae Ceaușescu

Sub titlul „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!”,  BUCUREŞTI FM a publicat un articol depsre cum se face curățenie fix în zona în care urmează să ajungă primarul general Nicușor Dan.

„Ne-am obișnuit de multă vreme, încă de pe vremea comunismului – cei care am apucat acele timpuri, cu o manifestare de servilism.

Când urma să apară „cel mai iubit fiu al poporului” se umpleau piețele și magazinele de produse, se puneau flori peste tot, se făcea curățenie.

S-au schimbat vremurile, dar a rămas obiceiul. Ca în proverbul românesc, „lupul își schimbă părul, dar năravul ba.”

Când urmează să vină un primar într-o zonă, de exemplu primarul general Nicușor Dan, se fac pregătiri intense. Se mătură, se golesc coșurile, se strâng tot felul de gunoaie, ambalaje, PET-uri sau cutii de bere, suc ori energizante aruncate de oameni pe trotuar sau pe spațiul verde.

Activitatea celor de la salubritate, de la spații verzi, de la Poliția Locală este de-a dreptul frenetică în acea zonă, chiar înainte de sosirea edilului.

București FM l-a întrebat pe primarul general al Capitalei ce părere are despre această activitate intensă.

Reporter: Domnule primar, v-ați obișnuit, domnule, cu potemkinismul acesta? Că lumea, aici, înainte să veniți dumneavoastră, mătură, strânge frunze. Cum vi se pare chestia asta, o activitate foarte intensă, că veniți dumneavoastră?

„Da, bun, orașul are probleme multe, mari. Astea sunt din cele mici care mai necesită un mandat”, a răspuns Nicușor Dan la întrebarea București FM.

În context, merită reamintit faptul că Grigori Aleksandrovich Potemkin a fost un ofițer și politician rus, favorit al Țarinei Ekaterina II.

În 1787, când Ekaterina II a vizitat Crimeea, Potemkin a ordonat construirea unor false sate, pentru a fi văzute de către Țarina Rusiei din trenul imperial”, scrie Mircea Apostolescu pe site-ul BUCUREŞTI FM.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.