sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMedeea zilelor noastre este judecată pentru că și-a ucis cele trei fiice...

Medeea zilelor noastre este judecată pentru că și-a ucis cele trei fiice în trei ani

-

În mitologia greacă, Medeea este vrăjitoarea din legenda argonauților care, după ce l-a ajutat pe argonautul Iason să dobândească Lâna de aur, s-a căsătorit cu el. Părăsită de acesta, pentru fiica regelui Corintului, și-a ucis rivala, precum și propriii copii. Legenda ei a inspirat tragediile scrise de Euripide, Seneca și Corneille.

Infirmiera Roula Pispirigou, supranumită de media elene ‘Medeea timpurilor moderne’ sau ‘Medeea din Patras’, oraşul din vestul Greciei de unde ea este originară, susţine că este nevinovată, de la arestarea sa în martie 2022.

Femeia de 34 de ani, inculpată pentru că şi-a ucis cele trei fiice în trei ani, este judecată începând de luni la Atena, un caz care a stârnit un val de furie în Grecia.

Aflată în detenţie provizorie într-o închisoare de înaltă securitate, Roula Pispirigou este acuzată de „tentativă de omucidere intenţionată cu premeditare” şi „omucidere intenţionată cu premeditare” împotriva fiicei sale cele mai mari, la Înalta Curte din Atena.

Victimele

La 29 ianuarie 2022, ar fi otrăvit-o pe Georgina, în vârstă de 9 ani, administrându-i ketamină, o substanţă folosită în principal în chirurgie veterinară ca anestezic şi analgezic.

Din august anul trecut, tânăra este de asemenea inculpată pentru uciderea şi a celorlalte două fete ale sale, Malena, de trei ani şi jumătate, în 2019, şi Iris, de 6 luni, în 2021, însă această procedură distinctă, lansată după moartea Georgianei, este încă în curs de investigare.

Avocatul său, Alexis Kougias, ar urma să ceară fuziunea celor două dosare în deschiderea procedurii luni şi o amânare a procesului, potrivit unei surse judiciare.

În momentul morţii sale, Georgiana se afla în spital, unde ajunsese de mai multe ori după ce, în aprilie 2021, a rămas tetraplegică în urma unor convulsii. Procuratura o acuză pe mamă că a încercat încă de atunci să îşi omoare copilul.

Al doilea copil, Malena, a fost mai întâi declarată decedată din cauza unei insuficienţe hepatice, iar Iris, din cauza unui stop cardiac, însă noi expertize efectuate de medici legişti după decesul suspect al Georgianei au dezvăluit că ele au murit prin asfixiere.

„Criminalo, recunoaşte-ţi crima!”

Acest presupus triplu infanticid, într-o ţară unde crimele sunt rare, a stârnit furie şi o mare dezbatere mediatică.

În aprilie anul trecut, guvernul grec a fost nevoit să lanseze un apel la „calm” în urma îndemnurilor la moarte adresate femeii şi să ceară populaţiei să îi lase pe anchetatori să îşi facă treaba.

La puţin timp după arestarea sa, acuzata, flancată de poliţişti puternic echipaţi şi purtând căşti, era protejată de o vestă antiglonţ în timpul sosirii sale haotice la Palatul de Justiţie din Atena.

Au fost de asemenea desfăşurate forţe speciale în timp ce mulţimea striga „Criminalo, recunoaşte-ţi crima!”.

Printre manifestanţi, o femeie a declarat la televiziune: „Dacă chiar a făcut asta, trebuie spânzurată. Asta e tot!”.

Pe faţada domiciliului său din Patras, unde s-a adunat de asemenea o mulţime furioasă, necunoscuţi au scris: „Moarte ucigaşilor de copii”.

Posturile de televiziune private sunt de asemenea arătate cu degetul, deoarece nu au ezitat să o intervieveze pe acuzată prin telefon din închisoare.

Tatăl fetelor, precum şi mama femeii au făcut de asemenea numeroase declaraţii în media.

Roula Pispirigou a contribuit ea însăşi la această tornadă chiar înainte de arestare, sunând din proprie iniţiativă la televiziune sau acceptând să fie intervievată cu soţul său.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...