sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalManagerul Spitalului Universitar, intimat în dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu!...

Managerul Spitalului Universitar, intimat în dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu! O suspendă pe Nica ministrul Pintea?

-

Managerul Spitalului universitar, Adriana Nica, a devenit intimat în dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu, potrivit datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată. Până acum, Adiana Nica era prezentată doar ca martor în dosarul de corupție.

Rămâne de văzut dacă ministrul sănătății, Sorina Pintea, va lua măsura suspendării managerului de la Spitalul universitar, a cărei relație de prietenie/concubinaj cu Sorin Oprescu este de notorietate.

Adriana Nica
Nica Adriana Elena figurează acum ca intimat în dosarul lui Sorin Oprescu

Intimat = parte într-un proces care se află în situația unui pârât în caz de apel sau de altă cale de atac (Sursa www.avocatura.com)

Adriana Nica, greu de suspendat?

Adriana Nica și Sorin Pintea sunt cunoștințe vechi, spun surse din lumea medicală. Adriana Nica și-a manifestat admirația publică față de „activitatea” Sorinei Pintea, încă de când era manager interimar al Spitalului Universitar de urgență, iar în Parlament chiar s-a afirmat, într-o moțiune simplă, despre faptul că cele două ar fi făcut și o vizită comună la Viena, după numirea lui Pintea ca ministru al sănătății. Pintea a negat informația.

Ulterior, Sorina Pintea a declanșat, cu surle și trâmbițe televizate, un control la Spitalul Universitar. După scurgerea către presă a unor informații din raport, dar despre foști manageri ai Spitalului (sic!), Pintea nu a mai vorbit, nici nu a mai amintit măcar despre raportul de control, care a fost „îngropat” de ministru, precum au fost și alte cazuri în care Pintea s-a „cocoșit” în fața camerelor TV.

Ulterior, tot ministrul Pintea a inițiat o hotărâre de guvern prin care tot Spitalului Universitar i-au fost alocate sume de 3-4 ori mai mari decât avea nevoie pentru dotarea Blocului Operator. Un adevărat Jaf, am titrat atunci, ân Cetățeanul: Bani pentru partid, prin HG! Jaf pentru dotarea Blocului Operator al Spitalului Universitar.

Averea Adrianei Nica, sub lupa procurorilor

Supranumită în presă „vrăbi a lui Oprescu”, Adriana Nica, directorul Spitalului Universitar de Urgență, a avut, inițial, calitatea de martor în dosarul de corupție al fostului primar general al Capitalei.
Sorin Oprescu a fost condamnat, pe 13 mai 2019, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzat de mai multe fapte de corupție. Sentinţa nu este definitivă.
La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au cerut și sechestrarea averii Adrianei Nica, existând indicii că ar proveni din șpăgile primite de Sorin Oprescu.
„Solicităm aplicarea sechestrului asigurător până la concurența 2.4 milioane de lei. (…) Până în 2012, când l-a cunoscut pe Sorin Oprescu, avea 0 lei. După aceea, când avea același salariu de 4.000 de lei, sumele au început să crească: 30.000 de euro, 10.000 de euro – sumele transferate de ea la părinți și invers. Sumele nu pot fi acoperite din salariul de 1.000 de euro pe lună. Imobilul din Herăstrău a fost cumpărat din sumele din mită pentru a justifica sumele din conturi”, a spus procurorul.
Anchetatorii erau însă într-o serioasă eroare. Adriana Nica l-a cunoscut pe Sorin Oprescu nu în 2012, ci încă din 2004, pe când aceasta era în ultimul an la Medicină, iar relația lor ar fi devenit „de notorietate” 4-5 ani mai târziu, în 2008-2009.
Atunci când au pronunțat sentința la fond, judecătorii Tribunalului București au dispus ridicarea sechestrului asigurător asupra imobilului Adrianei Nica, din zona Herăstrău.

Declarații de avere „cosmetizate”

Anchetatorii au verificat şi conturile Adrianei Elena Nica şi ale părinţilor acesteia şi au observat mai multe tranzacţii cu sume în numerar care nu pot fi justificate. În plus, managera Spitalului Universitar ar fi trecut în declaraţia de avere mai multe sume de bani ca fiind primite „cadou“ şi „împrumut“. Este vorba de sume foarte mari, de 200.000-400.000 de euro, fără dobândă, remise întotdeauna în numerar, majoritatea în sume mici, la interval de câteva zile. Multe dintre împrumuturi nu aveau o perioadă-limită de returnare sau aveau un termen foarte mare. De aceea, anchetatorii bănuiesc că este vorba de împrumuturi fictive. „Menţiunile din acele contracte de împrumut nu sunt corespunzătoare adevărului”, susţin procurorii DNA. Procurorii au mai observat că unul dintre cei care au „împrumutat-o” pe iubita lui Oprescu a fost un finanţator indirect al campaniei sale electorale din 2012.

Oprescu, lăsat fără avere încă din 2015

Averea „la vedere” a lui Sorin Oprescu a fost pusă sub sechestru încă din 2015, când fostul primar se afla în arest. Procurorii au indisponibilizat atunci două locuinţe din sectorul 1 al Capitalei, în valoare de peste 800.000 de euro. Unul din imobile are o suprafaţă de 244,19 mp (inclusiv logie, terasă, loc de parcare la demisol şi boxă), plus terenul aferent de 101,64 mp. Cel de-al treilea imobil sechestrat este vila din Ciolpani (Ilfov) a lui Sorin Oprescu, cu o suprafaţă de 526 mp şi teren de 895 mp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...