Mafia lichidatorilor, tun de proporții în Timișoara

Tun imobiliar în centrul Timișoarei! Mafia lichidatorilor scoate la vânzare, pe „repede înainte” un teren al unei companii băgată în faliment de „băieții deștepți” din AVAS, la un preț de zece ori mai mic decât prețul zonei.

Terenul, de 14.500 de metri pătrați, aparținând companiei Perfect Renaissance SRL, este amplasat pe strada Sulina, în zona centrală a Timișoarei, unde terenurile valoarează peste 400-500 de euro metrul pătrat. Deși valoarea terenului bate 7 milioane de euro, lichidatorii vor să-l „dăruiască” de zece ori mai ieftin cu doar 700.000 euro, adică numai 50 euro/m.p. Le spunem pe această cale, dar probabil că știu deja, că 50 euro/m.p. este prețul terenului agricol de la marginea Timișoarei.

„Este un tun imobiliar de-a dreptul scandalos”, ne-au spus surse imobiliare din Timișoara. În folosul cui se pregătește acest tun rămâne de văzut. Pare însă că interesul lichidatorului nu este acela de a valorifica eficient și responsabil activele fimei în lichidare. Rămâne de văzut dacă judecătorul sindic Oana Pipernea de la Tribunalul Iași va sesiza tentativa și le va înfunda lichidatorilor țeava de la tun. Spunem că rămâne de văzut deoarece în doarul de insolvență de la Solventul Timișoara, aceleiași judecătoare „i-au scăpat” mai multe aspecte, asupra cărora vom reveni.

Ceres Insolv SPRL, lichidatorul firmei Perfect Renaissance SRL, a evaluat terenul la doar 981.400 de euro, adică, mai puțin de 68 de euro metrul pătrat. Ca și cum evaluarea nu este deja destul de ridicolă, prețul de pornire al licitației anunțat de lichidator este de 75% din evaluare – 736.050 euro, adică puțin peste 50 euro/mp!?!

Întra-adevăr scandalos chiar și la consultarea grilei notariale – valoarea terenului din strada Sulina nr. 20 din Timișoara este de 500 euro/m.p., de zece ori mai mare decât prețul de pornire a licitație!!!

Cu cât se vând terenurile din zona centrală a Timișoarei

Licitația va avea loc luni, 26 februarie 2024, la ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar. În caz de neadjudecare, vor fi organizate alte licitații în 4, 11 și 18 martie 2024, la care prețul de pornire va fi și mai mic. Între timp, pe 6 martie este termen în procesul la care se va hotărî chiar schimbarea lichidatorilor. Pare de înțeles graba cu care se accelerează vânzarea terenului la preț de nimic.

O simplă analiză a ofertelor de vânzare-cumpărare din zonă arată dimensiunea tunului imobiliar pe care vrea să-l dea lichidatorul Ceres Insolv SPRL.

Astfel, în zona Braytim, un teren care este scos la vânzare tot cu 700.000 de euro, are o suprafață de șapte ori mai mică (1.900 metri pătrați față de 14.500 m.p. terenul scos la licitație).

Tot acolo, un teren de 2.160 mp este evaluat la 864.000 de euro (400 euro/mp). În zona Soarelui, un alt teren, de 3.939 metri pătrați, a fost vândut cu 1.930.000 de euro (490 euro/mp).

Nu în ultimul rând, un alt teren de aproape patru ori mai mic (3.900 metri pătrați), din zona Lidia, a fost evaluat, pentru a fi scos la vânzare, la 1,57 milioane de euro.

Probabil că un astfel de caz merită și atenția procurorilor, mai ales în contextul în care doi dintre creditorii firmei în lichidare sunt ANAF și AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului). Dar „relația istorică” dintre AAAS și firma lichidatoare este o altă poveste cu iz penal asupra căreia vom reveni cu detalii incendiare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.