Lovitură grea pentru primarul Nicușor Dan. Instanța a respins anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4

Nicusor Dan

Tribunalul București a respins anularea PUZ Sector 2 și PUZ Sector 4, cerută de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul PUZ coordonator Sector 2.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile nulităţii cererii pentru nemotivare, lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei, inadmisibilităţii pentru neintroducerea în cauză a beneficiarilor, lipsei interesului formulării cererii de suspendare, inadmisibilităţii cererii de suspendare şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul PUZ coordonator Sector 4.

Avocat Radu Dinulescu: „PUZ-urile sunt perfect legale”

Avocatul Radu Dinulescu (foto) a explicat, pentru jurnaliștii de la Gândul, că decizia instanței confirmă că aceste PUZ-uri, la fel ca și celelalte pe care Nicușor Dan le-a anulat, sunt „perfect legale”.

Cele două PUZ-uri produc deja efecte, astfel că pot fi obținute certificate de urbanism și autorizații de construire în baza lor. Avocatul a explicat cum a reușit Nicușor Dan să anuleze PUZ-urile sectoarelor Capitalei.

Captură Gândul

„Instanța consideră că aceste două PUZ-uri, care sunt identice cu toate celelalte pe care primarul le-a anulat, profitând de faptul că și-au retras recursurile primarii de sector. Le-a anulat prin mijloace dolosive, prin manopere, nu prin judecată corectă prin cele două căi pe care le permite legea, respectiv fond și recurs, sunt perfect legale. Practic, se revine la normal în două sectoare ale Municipiului București, ajungem, în fine, la normalitate. Ajungem la un lucru extraordinar, începem să eliberăm Bucureștiul de această pecingine useristo-nicușoristă, nici nu știu cum să îi spun, o nebunie. (…) Toată această nebunie a început în decembrie 2021, atunci când Nicușor Dan știa că mai are o lună până se termină suspendarea administrativă a celor cinci PUZ-uri coordonatoare. A dat cinci hotărâri, aprobate de Consiliul General, prin care a suspendat un an de zile PUZ-urile coordonatoare”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.

Acesta a mai precizat că titularii dreptului de proprietate asupra terenurilor din cele două sectoare pot depune imediat cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, pentru obținerea de autorizații de construire, în baza reglementărilor PUZ coordonator Sector 2 și PUZ coordonator Sector 4. Adică în baza a ceea ce s-a gândit, cu 36 de avize, acorduri și studii, de către specialiști, în 2 ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.