La trei zile după Ordonanța traseiștilor, PSD are din nou puterea în Consiliul General al Municipiului București

Consiliul General
Consiliul General

Marian Vanghelie a reușit să aducă PSD din nou la putere în București, după negocieri pe funcții și pe bani, spun surse confidențiale, care au schimbat majoritatea în CGMB.

CGMB
Majoritatea în CGMB s-a schimbat din nou

Nu au trecut nici trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Or­donanței de Ur­gență care le dă voie consilierilor, timp de 45 de zile, să treacă de la un partid la altul și liderul PSD, Marian Vanghelie, a reușit să recâștige puterea peste banii din conturile Capitalei.

Vanghelie a reușit, joi,să „întoarcă” sorții în favoarea sa, după ce, în urmă cu o lună,   PDL, PNL și trei consilieri din PP-DD constituiseră o nouă majoritate și preluaseră puterea în CGMB.

Trădarea s-a insinuat în PDL

De la începutul ședinței, trei aleși PDL s-au declarat in­de­pendenți, apoi au votat alături de PSD, la fel ca și cei trei consilieri PP-DD, care se aliaseră acum o lună cu democrat-liberalii și cu liberalii în CGMB. Numai de la PNL nu a „trădat” nimeni, aceștia liberalii alegând să plece în opoziție, alături de pedeliștii rămași fideli partidului pe listele căruia au fost votați.

Cine a schimbat barca

CGMB
Prețul „mutării” lui Gabriel Pârvu, funcția de viceprimar

Cei trei aleși ai PDL care au fost „convinși” să schimbe tabăra sunt Gabriel Pârvu, care a și fost ales viceprimar, Cristian Țugurel și Virginia Mihailovici. La fel și cei trei de la PP -DD, Richard Vicenţiu, Horaţiu Panaitescu şi Iulia Zorkoczy care vor devein independenți, care au simțit cum bate vântul și s-au întors pe corabia pilotată de Marian Vanghelie. O parte dintre cei care au „trădat” au încercat să pară liniștiți, dar ceilalți

După ce a „trădat”, Țugurel l-a propus viceprimar pe Pârvu
După ce a „trădat”, Țugurel l-a propus viceprimar pe Pârvu

erau agitați și au stat mai mult pe holuri, vorbind la telefon.

Noua majoritate

Noua majoritate stabilită joi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), este sub egida PSD – PC – PP-DD, iar ex-pedelistul Gabriel Pârvu este noul viceprimar al Capitalei. El a menţionat că are la dispoziţie 45 de zile ca să decidă cărei formaţiuni i se alătură.

Virginia Mihailovici s-a alăturat grupării condusă de Vanghelie
Virginia Mihailovici s-a alăturat grupării condusă de Vanghelie

Noua majoritate este alcătuită din consilieri PSD, PC, PP-DD şi trei independenţi. „A fost o problemă foarte mare aceste trei luni de zile în care CGMB nu a funcţionat în parametri optimi. Prefectul a atacat în instanţă hotărâri. Colegii de la PDL şi PNL au făcut alte şedinţe de Consiliu General şi tot aşa ne-am învârtit în jurul cozii”, a declarat consilierul municipal al PSD Mihai Peptan.

Opoziția a părăsit sala

CGMB
Cornel Pieptea

Noua opoziție a părăsit sala acuzând faptul că pe ordinea de zi au fost introduse 30 de proiecte care nu le-au fost prezentate. „Mare parte dintre aceste proiecte sunt referitoare la modificarea majorităţii în Consiliul General şi în opinia noastră sunt ilegale”, a declarat Cornel Pieptea, liderul grupului PNL din CGMB”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.