Încă o răfuială politică la TVR! Televiziunea publică a ratat și alegerile europene

TVR

TVR a ratat alegerile la organismul european al televiziunilor și radiourilor publice din motive politicianiste obscure. Motivul – candidatul României nu eraun apropriat al coaliției de la Guvernare.

Televiziunea Română și-a depus candidatura pentru a deveni membru al International Broadcasting Assembly din cadrul European Broadcasting Union (EBU este forul care reunește toate televiziunile și radiourile publice din Europa), o poziție de top în cadrul EBU, Smaranda Vornicu fiind cea care urma să reprezinte Tvr în aceste alegeri.

Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost 17 mai, deci deja depășit, dar Ramona Săseanu a decis că TVR să se retragă de la aceste alegeri, fară niciun fel de explicații.

Această poziție nu implică costuri suplimentare, nimic care să determine retragerea de la aceste alegeri. Singurul motiv pare a fi persoana Smarandei Vornicu (foto), care nu îi este pe plac Ramonei Săseanu. Cel mai probabil, pentru că Vornicu a fost membru CA propus de PSD. Să reamintim că European Broadcasting Union (EBU) este forul care reunește toate televiziunile și radiourile publice din Europa și orice poziție în Comitetele lor este o recunoaștere internațională a expertizei și profesioniștilor Tvr.

Așadar, Ramona Săseanu a pus mai presus de interesele Televiziunii publice pe cele de partid. Extrapolând, niciun om care a fost numit în CA din partea social-democraților, indiferent de experiență, de calități, nu are ce căuta în Tvr. Epurarea psd istilor din Tvr așadar a început cu dna Vornicu, care este are un Cv impresionant în media, diplomație și comunicare unde a activat peste 20 de ani.

Cu doar două zile înainte de „ratarea” cabdidaturii, Ludovic Orban, președintel PNL, dădea asigurări publice că Ramona Săseanu poate să gireze în condiţii mai mult decât rezonabile interimatul funcției de director interimar al Societăţii Române de Televiziune!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.