duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalFuncționar la Primărie, câștigă 1000 lei/zi, inclusiv sâmbăta și duminica, fără să...

Funcționar la Primărie, câștigă 1000 lei/zi, inclusiv sâmbăta și duminica, fără să muncească! „Hoțomănie” marca Sorin Oprescu

-

Abuzurile comise de primarul de tristă amintire al Capitalei, Sorin Oprescu, au dus la săvârșirea uneia dintre cele mai nerușinate cheltuiri a banului public din istoria Bucureștiului. Cetățeanul.net prezintă, în exclusivitate, cazul care demonstrează disprețul „doctorului” și al camarilei sale față de banul public.

Administrația Cimitirelor
Coruț: „Eu nu am vrut bani nemunciți, nici nu mai știu de câte ori am cerut să fiu reangajat”

În loc să-l repună în funcție pe un angajat incomod, care avea o hotărâre judecătorească definitivă de repunere în funcție, Sorin Oprescu a preferat să-i plătească din banii noștri (publici), câte o mie de lei/zi (zece milioane de lei vechi), inclusiv sâmbăta și duminica, timp de aproape un an și jumătate!

Cum o fi să câștigi de la stat câte o mie de lei în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica?

Plătit să stea acasă, cu 170.000 de euro

Administrația Cimitirelor
„Când am scos de la CEC, 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi – n.n.) în numerar, am alergat până la mașină”.

Devenit bătaia de joc a camarilei (administrația Sorin Oprescu), fostul șef al Serviciului juridic din Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Laurențiu Coruț, a obținut în instanță, în noiembrie 2014, despăgubiri de 1000 lei pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica, până la reangajare. Pe Sorin Oprescu și pe acoliții săi de la Administrația Cimitirelor i-a durut în cot de banii publici, astfel că Laurențiu Coruț a încasat, până azi, câte 30.000 lei/lună, plus salariile, de la concedierea din 2009 și până astăzi. „Mi-amintesc, când am scos de la CEC, 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi – n.n.) în numerar, am alergat până la mașină. Inima o luase razna și tremuram încă, atunci când am răsucit cheia în contact. Dacă m-ar fi atacat cineva, cu atâta bănet la mine?”, ne-a declarat Coruț. De la data la care și-a recâștigat drepturile în instanță Coruț a încasat, legal, din banii publici, peste 170.000 de euro (despăgubirile de 1000 lei/zi, timp de un an și jumătate, plus salariile, din 2009 încoace, de la concedierea sa ilegală). „Eu nu am vrut bani nemunciți, nici nu mai știu de câte ori am cerut să fiu reangajat. Nu au făcut-o! Le-am făcut plângeri penale, inclusiv lui Sorin Oprescu. Au primit NUP (neînceperea urmăririi penale – n.n)! Ce puteam face mai mult?”, ne-a mai spus Coruț. Marți, 29 martie, Coruț a mai încasat 30.000 de lei (300 de milioane vechi). Banii pe martie 2016

Hoțomăniile penale ale lui Sorin Oprescu

Administrația Cimitirelor
Oprescu i-a prostit și pe consilierii generali. postul lui Coruț a fost înființat și apoi desființat, câteva rânduri mai jos, prin HCGMB 305/2013

În urmă cu șapte ani, pe 13 februarie 2009, directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) i-a desfăcut contractul de muncă lui Laurențiu Coruț, șeful serviciului juridic al instituției. Decizia, dovedită nelegală a fost începutul unuia dintre cele mai nesimțite abuzuri, pe bani publici, din istoria administrației publice românești. Laurențiu Coruț a contestat în instanță decizia de concediere. Pe 26 mai 2010, Tribunalul București i-a dat dreptate și a dispus reintegrarea acestuia în funcția anterioară, de șef serviciu juridic și contencios administrativ. ACCU și Primăria lui Oprescu au preferat să-i plătească salariile lui Coruț, plus cheltuielile cu executarea silită, fără să-l cheme la muncă, timp de aproape patru ani, înainte să-l reangajeze, pe 22 ianuarie 2014!

Reangajarea fostului șef al serviciului Contencios, pe 22 ianuarie 2014, a fost făcută tot cu rea credință. O dată cu reangajarea, lui Coruț i s-a înmânat și preavizul de desfacere a contractului de muncă! Momentul a fost pregătit „șmecherește”, dar pe banii noștri, de același Sorin Oprescu! Cu doar o lună înainte, pe 18 decembrie 2013, Oprescu a promovat o hotărâre de consiliu general în bătaie de joc. Astfel, conform articolului 2 alin. 2, s-a majorat numărul de funcții de conducere, prin reînființarea funcției de șef serviciu juridic apoi, două rânduri mai jos, funcția a fost desființată!

Imediat după ce a fost concediat, Coruț a adat din nou în judecată Administrația Cimitirelor, dar și Consiliul General al Municipiului București. Pe 30 iunie 2015, Tribunalul București i-a dat dreptate, a dispus reangajarea lui Coruț și plata către acesta a tuturor salariilor indexate, majorate și acrualizate. Deși hotărârea era executorie, Coruț, nu a fost angajat nici până astăzi!

Răzvan Sava: „Rezolv problema în câteva zile”

Administrația Cimitirelor
Sava: „Oprescu trebuie să plătească!”

Primarul general interimar, Răzvan Sava, ne-a declarat că a aflat de problemă abia în luna martie și că o va remedia în cel mai scurt timp. „Am aflat de această hotărâre abia la începutul acestei luni, când m-a înștiințat Direcția de Resurse umane (Cetățeanul.net cere demisia Getei Drăgoi, șefa Direcției, pentru dispreț față de banii publici!). Drept urmare, am promovat un proiect de hotărâre prin care se reînființează serviciul juridic la Administrația Cimitirelor, astfel că Laurențiu Coruț va fi reangajat pe același post, cum a dispus instanța! Despre prejudiciul comis, pot spune că această situație s-a creat din vina exclusivă a echipei lui Sorin Oprescu, acolo trebuie căutați vinovații!”, ne-a declarat Răzvan Sava.

 

Cetățeanul TV

6 COMENTARII

  1. La cimitire, pana nu se va pune un om din afara, nu se va face nici-o branza!!! Acolo trebuie unul care sa stie cu ce se mananca acest gen de mafie dar trebuie sa fie si sustinut de organe! E de munca la DNA cat cuprinde! O colcaiala de rubedenii si cumetrii ca acolo, e mai rar intalnita in administratia publica! Situatia ne loveste pe noi cetatenii de rand!!! Toti care sunt in clipa de fata sustinuti de politicienii capitalei, sunt patati, penali si fara interesul de a rezolva problemele. Acest Corut este un caz clar de incompetenta administrativa cu suspiciuni de intelegeri pe sub masa!!! Nu este singurul din adminitratie! Actualul director e pana in prasele implicat! Ca el, sunt toti adminitratorii actuali ai cimitirelor! Preotii din cimitire sunt si ei implicati! Pana si simplii gropari au invartelile lor! Totul este un mare aranjament! Oricine este pus, este pasibil de a intra in jocul or, pentru ca mafia e prea bine organizata! Clanuruile mafiote si politica de cartier, sunt implicate la turatie maxima, pentru ca e foarte important pentru bugetele lor cine vine sef peste aceasta mafie!!!! Sigur isi vor impune omu lor din sistem, probabil functionar in cadrul administratiei cimitirelor si…..toate se vor intoarce la „normal”! Asa ca dl primar, succes la vin ai nostri, pleaca’i nostri, noi ramanem tot ca prostii!!! Daca ati fi avut putere de decizie, puneati un om curat, fara itze in administratia cimitirelor si l-ati sustine sa faca o curatenie de „primavara”. Maine, poimaine si dumneavoastra o sa va loviti de problema mafiei cimitirelor, pentru familie….prieteni si cunostinte si,…atunci abia o sa intelegeti…abia dupa ce nu ve’ti mai fi primar! Succes !!! Inca va simpatizez !!! Cu respect, Sarafoleanu D.

    • Acolo nu conduce Iana Emil, nu, conduce Monica Pancu, sef serviciu resurse umane, si doamna Roxana sef serv financiar contabilitate. Doua mizerii de oameni faca capatai, bagate in furturi si delapidari, si deturnari de fonduri de milioane de lei. Verificati pap-ul anului 2016 domnule Primar, si o sa gasiti bani dati pe achizitie directa salariatilor Accu, cu milioanele, pe firme private ale acestora. A se vedea contractele de prestari servicii centrale termice, plus piese de schimb atribuite d-ne Tudose Minodora Coca, respectiv sotului acesteia Tudose Iulian care detine firma de instalatii. Si cate si mai cate mizerii care se fac acolo. Mai trebuie spus ca bugetul spalat si furat acolo este de miliarde de lei, in conditiile in care invatamantul si sanatatea abia isi duc zilele de pe o zi pe alta?? Ce parere aveti de concedile platite, la munte si la mare, tot din bani publici, asa zisele cursuri de perfectionare?? De ce nu fac cursuri in Bucuresti??? Si multe alte mizerii pe care le acceptati cu ochii inchisi!!

  2. Am sesizat public in ani ’97 cu titlul de mine inventat la acea vreme „Mafia din cimintire” in ziarele bucurestene , de toate nelegiuirile din Administratia cimintirelor de la acea vreme . Am fost fortat imediat dupa aparitie a articolului , sa ma opresc , sa nu mai scriu nimic . Dar iata efectul flagelului ce a luat proportii foarte mari . Artizanul” , omul care si de la care a plecat totul este tatal meu (Leondraliu Stefan zis Fane Tamango ), de la acest personaj controversat au preluat astazi toti angajatii ACCU , si au dus la extrem acest flagel . Incepand de la gropari , femei de serviciu , pana la sefii serviciu si directorul ACCU , toata lumea stie unde , cand si cat trebuie sa imparta bani pentru ca toata lumea sa fie multumita. Detin date si informatii din anii 1986′ – 2016 , dar cele mai grave sant in perioada „97-2016 ; 1- Trafic de influenta , toti angajatii ACCU , au 1-2-s-au mai multe relatii , cunostinte in A- PMB , B- MAI , C- CAMERA DEPUTATILOR SI A SENATULUI , D- persoane din diferite structuri s-au cercuri cu putere decizionala in domeni diferite , E- Lumea interlopa . 2- Abuz in seviciu ! 3- scoaterea la procedura a locurilor de veci parasite (milioane de euro )si revandute la preturi de 100-300 roni de catre ACCU , si repuse in vanzare incepand cu 1000 de euro (la cel mai slab cotat cimintir ) pana la 60-70.000 euro(cim. Bellu , colentina etc) de catre angajatii s-au acoliti ACCU. Nici macar un singur loc , scos la procedura nu a revenit unui cetatean al capitalei din afara structuri mafiote , in ultimii 7- 8 ani .Populatia capitalei fiind beneficiara de drapt a acestor locurii . Bani , castigul din aceasta afacere se impart de la „beneficiar” pana la director , sef serviciu resurse umane . care taie si spanzura in cimintire , dupa bunul plac , exact ca un mosier al secolului 17 ! 4- Legaturi cu structurii mafiote (clanuri) INTIMIDARI, TAXE DE PROTECTIE , AMENITARII , FOLOASE NECUVENITE , ETC ! – Si lista continua cu foarte multe exemple , dar sant convins ca voi fii contactat in curand , amenitat , asa cum sa intamplat si data trecuta , DE CE ? Pentru ca interesele celor avizati sant ascunse de persoane cu influenta majora in orice structura a statului care are legatura cu cimintirele ( o inmormantare , o lucrare din granit s-au marmura gratis , grija angajatilor ACCU de mormantul decedatilor rude ale acestor persoane cu influenta si putere). La cimintire ” se traieste bine ” RETINETI !

  3. CONDUCEREA ACCU , stie foarte bine ce efecte pot naste acest flagel al mafiei din cimintire , fiind oameni cu o anumita pregatire… dar hai sa vedem gropari cu ce se pot lauda in cadrul ACCU . Mai bine de jumatate dintre groparii detin firme de constructii pe numele sotiilor , fratilor sau alte rude apropiate , o acoperire strategica foarte buna , contatul direct pleaca de la o simpla formalitate ” inmormantarea” , dupa care intervin divese probleme inventate (nu este descompus cadavrul anterior , nu are loc cosciugul , trebuie sa faceti groapa cu pod , trebuie placi din beton, eventual sa execute o cripta , dupa imormantare pot executa lucrare funerara la suprafata in functie de bani concesionarului , osemintele anterioare inmormantari nu au loc in sac , trebuie cumparat cosciug etc ..) si uite asa cu fel si fel de scuze si inventii , concesionarul este pur si simplu talharit de 2 ori, o data de administratie cu preturi mari si a doua oara de groparii . Aurul provenit din deshumari , (norocul groparului ce a gasit ) , bani proveniti din cerseala sau excrocare a concesionarului , este lupta intre gropari la cel mai bun cimintir. mutarea groparilor de la un cimintir la altul aduce dupa sine bani in buzunarele sefilor mari din ACCU. Un calcul simplu vreau sa va arat , sa puteti realiza veniturile acestor „omizi” , „cartite” . O mare parte a acestor angajatii , sant din judete limitrofe capitalei…. ex. com. COMANA – GIURGIU – 35 DE KM . com. BANEASA DE GIURGIU -42 de km distanta de Bucuresti , zilnic fac act de prezenta la locul de munca (la cimintir) dus- intors biletul de autobuz este de 10-15 roni , la 22 de zile lucratoare … plus tigari , cafea , sau o bere zilnic… din salariul de gropar care nu depaseste 1000 de roni… dar… marea majoritate au autoturisme personale , si nu va ganditi ca au ceva gen rabla , s-au sub 1000 de euro , Nu , undeva pe la 7-8 mii sau uni mai desteptii chiar de 25-30 de mii ! DA ! In ultimii 10- 15 ani ? au properat si mai mult … case.. ? Palate , nu case , nu exista un angajat ACCU , sa nu se poata lauda cu casa de peste 30 – 40 de mii de euro , in comunele comana s-au baneasa … De unde aceste minunatii ? DE LA ACCU ! Si binenteles cu acordul si ajutorul conducerii ACCU , care profita si ei in anumite conditii de foloase necuvenite , relatii , bani , obiecte etc. -Groparii , Administratorii , firmele de constructii , conducerea ACCU , MAFIA DIN CIMINTIRE …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...