miercuri, iunie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMinunile Galațiului: Orașul nu mai are agent termic de la 1 aprilie,...

Minunile Galațiului: Orașul nu mai are agent termic de la 1 aprilie, dar ar putea avea trotuare încălzite

-

GalațiPrimăria municipiului Galați este interesată să testeze un sistem de încălzire electric a trotuarelor din oraș. Proiectul ar avea ca scop înlocuirea acțiunilor de deszăpezire a trotuarelor pe timp de iarnă. Și asta în condițiile în care sistemul centralizat de distribuție a agentului termic din oraș nu mai are bani să furnizeze căldură și apă caldă de la 1 aprilie.

Informația a fost făcută publică în ședința de marți a Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Galați, de unde au lipsit reprezentanții primăriei, de către prefectul Dorin Otrocol, transmite Agerpres.

„Este adevărat ce am auzit prin oraș, sau e un banc? Am înțeles că Primăria ar vrea să facă un sistem de încălzire a trotuarelor?” l-a întrebat prefectul pe directorul Electrica Galați, Cezar Cristian.

Acesta a căutat o explicație și a dat de înțeles că Electrica nu are capacitatea de a furniza atâta putere calorică încât să încălzească nici măcar un kilometru pătrat de trotuare.

„A fost o abordare a acestei discuții — pe care eu, personal, nu o văd fezabilă — împreună cu Primăria, în care Primăria și-a pus problema ce se va întâmpla iarna. Am avut această discuție cu dânșii, ca urmare a faptului că programul de deszăpezire duce la distrugerea bordurilor, trotuarelor, a gardurilor etc… inclusiv gardul Electrica a fost rupt de un buldozer, iarna trecută, iar Primăria a venit cu ideea să facă deszăpezire prin încălzirea trotuarelor. Este o idee. Noi am zis că, dacă vrea să facă ceva demonstrativ, undeva, poate pe o esplanadă în fața Prefecturii, poate a Primăriei… nu știu, nu-mi permit să dau detalii, atât vă spun — este adevărat, a venit o firmă specializată, am discutat cu specialiștii respectivi, iar dânșii au spus că ar trebui 200 de wați pentru un metru pătrat de trotuar pentru încălzire, deci, pentru un kilometru de trotuar ne-am termina rezerva de putere calorică pe tot municipiul, cam asta e!”, a spus directorul Electrica.

Biroul de Presă al Primăriei Galați confirmă că s-au purtat discuții pe această temă, stabilindu-se inclusiv și locul în care s-ar putea monta, experimental, instalația de încălzire a trotuarului, pe aleea pietonală care duce spre Dunăre. Potrivit oficialilor municipali se ia în calcul ca sistemul de încălzire din trotuare să fie introdus în zonele care vor fi reabilitate.

În prezent, peste 60.000 de apartamente din municipiul Galați nu mai au agent termic de la 1 aprilie, iar 50 de asociații din oraș, însumând câteva mii de apartamente, nu au nici măcar apă potabilă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

USR vrea să rupă alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei

0
Alianța Dreapta Unită (ADU) pare să fie de domeniul trecutului, un trecut dezastruos dacă ne uităm la rezultatul alegerilor din 9 iunie - atât cele locale, cât și cele europarlamentare. CITEŞTE ŞI: Iohannis a rămas şi fără ultimul susţinător pentru...