FOTO Robert Negoiță, lucrări ilegale în ograda Justiției

Robert Negoiță
Robert Negoiță s-a apucat din nou de treabă, la Tribunalul București, taman acolo unde se judecă legalitatea lucrărilor
Robert Negoiță
Robert Negoiță

Robert Negoiță a trecut peste sancțiunile pe care i le-a dat Curtea de Conturi pentru lucrările efectuate ilegal pe bulevardul Unirii și s-a apucat din nou de treabă, de data aceasta, la Tribunalul București, în curtea Ministerului Justiției.

Negoiță
Negoiță ia în râs Curtea de Conturi și a ordonat noi lucrări la Tribunalul București

După ce Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primăria sectorului 3 în anul 2013, din care peste 777.000 s-au cheltuit pentru amenajarea ilegală a trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desființată o bandă de spațiu verde si s-au pus pergole roz, mov si albe. Curtea a sesizat ca investiția s-a făcut ilegal, deoarece artera era în administrarea Primăriei Capitalei, nu a Primăriei sector 3. Deși acum știe că lucrările sunt ilegale, Primarul Sectorului 3 a ordonat reluarea lucrărilor, care se desfășoară acum, culmea tupeului, chiar în jurul Tribunalului București, unde se va judeca, peste două săptămâni, tocmai anularea hotărârii  prin care a fost aprobată executarea lucrărilor ilegale, potrivit Curții de Conturi.

Negoiță
Dovada că terenul din jurul Tribunalului (fostul magazin Junior) este în administrarea Ministerului Justiției

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți muncitori trudesc la „betonarea” domeniului public, în jurul Tribunalului Municipiului București, fără bază legală, pe socoteala contribuabililor cetățeni din sectorul administrat de Robert Negoiță.

Negoiță
Lucrările se execută și în fața Tribunalului, taman în baza unei hotărâri a cărei anulare va fi judecată peste două săptămâni

Cetățeanul.net a descoperit că terenul domeniu public pe care se fac lucrările este în administrarea tocmai a … Ministerului Justiției (vezi facsimil).

Afirmația se regăsește în plângerea depusă la Parchet de către un grup de consilieri, încă din 2013! „În plus (…) Ministerul Justiţiei deţine drept de administrare a terenului perimetral Tribunalului Bucureşti din Bd. Unirii nr. 37. (…) Consiliul Local al sectorului 3 a devenit, în acest fel, părtaş la ilegalităţile girate de Robert Negoiţă şi Mitache Constantin, administratorul public al primăriei, prin faptul că nu se pot aloca sume de bani publici unor obiective neaflate în patrimoniu”, sau deţinute pentru scurtă perioadă – pentru un ibiectiv clar – printr-o hotărâre a unei instanţe administrative superioară”.

Vom reveni cu povestea consilierilor care s-au împotrivit acțiunii ilegale, dar s-au lăsat apoi „mulțumiți” cu stipendii și funcții „grase” pentru ei și familiile lor

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.