vineri, iunie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalFOTO Pe Autostrada Soarelui s-a circulat bine la final de minivacanță. Aglomerație...

FOTO Pe Autostrada Soarelui s-a circulat bine la final de minivacanță. Aglomerație în gări și pe DN1

-

Minivacanța de Sfânta Maria s-a încheiat oficial marți seara, iar pe Autostrada Soarelui s-a circulat nesperat de bine pe sensul spre București. Aglomerație a fost pe DN1, dar și în gări, fie ele de la mare sau de la munte.

Marți după amiază, Poliția Română anunța că traficul rutier a început să se aglomereze pe Autostrada Soarelui, la finalul minivacanţei de Sfânta Maria.

Nu a fost însă decât o sperietură, pentru că de la malul mării s-a circulat perfect până la București. Așa cum se poate observa și din fotografia surprinsă de reporterul Cetateanul.net aflat marți seara în trenul IR1586 Constanța-București, pe unele porțiuni din Autostrada Soarelui chiar nu erau autovehicule.

Dacă pe șosea a fost liber, nu același lucru se poate spune și despre calea ferată. Trenurile au fost luate cu asalt în gările și haltele de la malul mării, de miile de turiști care se întorceau acasă. La nicio garnitură nu mai erau locuri libere, fiind eliberate și bilete în picioare.

Gara ConstantaȘi asta cu toate că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunțase că a dispus suplimentarea numărului de trenuri pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum şi a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării. Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul avertizărilor meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, s-au făcut verificări suplimentare la sistemele de climatizare şi au fost pregătite stocuri de apă pentru situaţii speciale.

Liber pe Autostrada Soarelui, aglomerat pe DN1

Pe Autostrada Soarelui a fost liber, însă pe DN1 s-a circulat în coloană încă de la ora 11,00, potrivit Poliţiei Române. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, peste 1.600 de poliţişti de la Rutieră au fost duminică pe teren, pentru fluidizarea traficului şi au acţionat cu 340 de aparate radar pentru depistarea celor care conduc cu viteză neregulamentară. De asemenea, un elicopter a monitorizat şi supravegheat traficul rutier, îndrumând echipele de poliţie de la sol în zonele unde au apărut probleme de fluenţă a traficului.

Poliţiştii au aplicat, în patru zile din minivacanţa de Sfânta Maria, amenzi de peste 11 milioane de lei pentru infracţiunile constatate contra persoanei, patrimoniului şi la regimul siguranţei rutiere, reţinând aproape 2.000 de permise de conducere şi retrăgând peste 500 de certificate de înmatriculare auto. În cele patru zile, au fost constatate peste 3.300 de infracţiuni.

În perioada 12-15 august, peste 24.000 de efective ale MAI au contribuit la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la creşterea siguranţei rutiere şi la fluidizarea traficului pe traseele spre mare şi spre munte, precum şi în localităţile unde au fost organizate manifestări cu public numeros.

Gara BrasovLa munte, nu numai pe șosea a fost aglomerat, ci și pe calea ferată de pe Valea Prahovei, așa cum se poate observa din imaginea alăturată, surprinsă în gara Brașov. Unii oameni au început totuși să priceapă că nu merită să stai pur și simplu în mașină pe DN1 și să faci de la Sinaia la București, de exemplu, chiar și cinci-șase ore, când cu trenul poți ajunge într-o oră și 40 de minute.

CITEȘTE și Minivacanța de Sfânta Maria închide România. Trenuri suplimentare, controale sporite la restaurante

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...