FOTO În sfârșit, se demolează cârciuma Gnome, care bloca trotuarul pe Bulevardul Liviu Rebreanu

Bulevardul Liviu Rebreanu

La mai bine de trei ani de când Primăria Capitalei a emis notificările în vederea exproprierilor pentru lucrările de modernizare pe Bulevardul Liviu Rebreanu, a început în sfârșit demolarea cârciumii Gnome.

Despre acest stabiliment Cetateanul.net a mai scris, arătând că din cauza acestei construcții nu se poate finaliza lucrarea de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu.Bulevardul Liviu Rebreanu

CITEȘTE și GALERIE FOTO Muncitorii au revenit în forţă pe şantierul bulevardului Liviu Rebreanu. Ce a făcut Băsescu într-un an şi Oprescu în şaseBulevardul Liviu Rebreanu

Trotuarul modern fusese încă din urmă cu trei ani, însă el se ămpotmolea în stabilimentul bahic. Tebuia demolată cârciuma, construită cu doar câţiva ani înaintea începerii șantierului pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Proprietarii nu au avut însă niciun interes să se grăbească, din moment ce nu au dus lipsă de mușterii.

Bulevardul Liviu Rebreanu
Așa arăta cârciuma Gnome înainte de demolare

Însă acum, demolarea a început pe Bulevardul Liviu Rebreanu, în zona Barajul Dunării, așa cum se poate observa din imaginile alăturate. Tot aici puteți vedea și cum arăta cârciuma Gnome înainte de demolare.

O istorie lungă pe Bulevardul Liviu Rebreanu

Lucrările pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri cât măsoară Bulevardul Liviu Rebreanu au fost planificate încă din 2007. Atunci, Consiliul General al Capitalei aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea arterei care străbate o zonă destul de aglomerată din cartierul Titan.Liviu Rebreanu

Potrivit estimărilor din 2007, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu costa 118.573.800 lei, adică 36.484.251 euro. Problema este că în 2007 rata de schimb notată în hotărârea Consiliului General era de 3,25 lei pentru un euro.

Lucrările au început abia în 2011, iar în 2014 a fost finalizat un prim tronson, de 1,7 kilometri, situat între Camil Ressu și Nicolae Grigorescu, cu toate că întreaga investiție pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri de drum era eșalonată pe o perioadă de 18 luni.

Lucrările pentru reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu au fost atribuite asocierii dintre Euro Construct și Paco.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.