joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalFOTO Borduriada de zeci de milioane de euro a lui Robert Negoiță...

FOTO Borduriada de zeci de milioane de euro a lui Robert Negoiță continuă. Acum, pe Baba Novac

-

Începută în 2010, borduriada de zeci de milioane de euro a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță continuă nestingherită, chit că a fost „taxată” de Curtea de Conturi.

Zilele acestea, pe strada Baba Novac din Sectorul 3 este agitație maximă, după cum se Robert Negoițăpoate observa din imaginile alăturate. Muncitorii scot vechile borduri puse pe vremea când primar al sectorului era Liviu Negoiță, și le înlocuiesc cu altele noi, marca Robert Negoiță.

Este vorba de deja celebrele borduri turnate în cofrag de beton armat, de culoare roz, care sunt aproape omniprezente în Sectorul 3. Și asta cu toate că, într-un raport de anul trecut, Curtea de Conturi sancţiona în termeni extrem de duri activitatea edilului Robert Negoiţă, cu privire la lucrările ilegale de pe Bulevardul Unirii, dar și a altor activități prin care s-a organizat, practic, risipa banului public.

Robert NegoițăÎn raportul Curţii de Conturi se identifică ilegalităţile de pe Bd. Unirii. Borduri, betoane, rigole, pavaje, totul ilegal, pe această arteră aflată în responsabilitatea PMB. Robert Negoiţă a cheltuit ilegal fonduri publice pentru a betona această arteră. 64% din suma contabilizată (32,199 milioane lei) a fost alocată lucrărilor ilegale de pe acest bulevard, majoritatea pentru borduri și betoane.

Sectorul 3 al Municipiului București a cheltuit, între 2010 și 2014) peste o sută de milioane de lei anual pentru amenajarea peisagistică și întreținere spații verzi (între 184,33 milioane de lei în 2011 și 120,18 milioane în 2014). În această perioadă utilizarea fondurilor de la bugetul local, pe baza comenzilor emise de Sectorul 3 către ADPB SA s-a localizat,în principal, pe lucrările ilegale a căror efectuare Robert Negoiță a dispus-o pe bulevardul Unirii, pe ambele aliniamente dintre magazinul Unirea și Piața Alba Iulia. Numai pe această lucrare ilegală, Negoiță a cheltuit proape 27% din toate sumele risipite, în mare parte, în 2014, pe întreținere spații verzi.

20 milioane de euro pentru bordurile lui Robert Negoiță

Nu mai puțin de 20,4 milioane de lei (peste 63% dintre lucrările efectuate în 2014 peRobert Negoiță bulevardul Unirii) au fost cheltuiți pentru amenajări de trotuare – borduri și rigole din granit, structuri de beton de diverse culori, pavaj ornamental din granit și garduri și doar 37% reprezintă amenajare de spații verzi.

În acest mod, reiese din raportul Curții de conturi, edilul Robert Negoiță „a aruncat” 5 milioane de euro pe amenajare ilegală a trotuarelor. Ilegal, deoarece, scrie în raportul Curții, spațiul verde adiacent Bulevardului Unirii se află în administrarea Muncipiului București (nu a Sectorului 3) iar lucrările, de opt milioane euro în total (32,199 milioane lei) au fost făcute „în contradicție cu obiectivele din programul de reabilitare a domeniului public și spațiilor verzi aprobat de Sector).

CITEȘTE și Curtea de Conturi: Robert Negoiţă, primarul bordurilor! Desfrâu pe banii publici

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...