Sectorul 3, cel mai periculos loc din România. Firma condusă de cumnata lui Negoiță combate criminalitatea

cumnata lui Negoiță
Prima din stânga este Sorina Negoiță, fosta soție a edilului. Prima din dreapta este Cristina Arghir, cumnata lui Negoiță

Sectorul 3 a luat măsuri pentru combaterea celei mai mari rate de criminalitate din România – sisteme video montate de firma condusă de cumnata lui Negoiță. Nota de plată – 43 milioane de lei!

Nu mai este un mare secret că, în București, criminalitatea a depășit-o cu mult pe cea a județelor din țară. Datele oficiale ale Poliției arată că media de criminalitate a Bucureștiului a fost, în 2017, de aproape zece ori mai mare decât cea din România – 918,08% față de media națională. Bucureștiul este urmat de județele Constanța (225,77%), Iași (202,91%), Cluj (175,48%) și Prahova (170,91%), procent de rată a infracționalității față de media națională.

La nivelul Capitalei, cel mai periculos sector este Sectorul 3 (totodată și cel mai murdar sector al Capitalei, fapt intens mediatizat în ultimele luni). Infracționalitatea în Sectorul 3 a crescut de la 108,03% în 2016 până la 126,94% anul trecut (calculat față de media infracționalității pe Capitală).

Surprinzător, cel mai scăzut astfel de indicator a fost consemnat în Sectorul 5 (67,49% ). Sectorul 1 a avut o rată de 106,54%, fiind urmat de  Sectorul 2 (100,77%), Sectorul 6 (100,05%) și Sectorul 4 (89,64%).

Fără licitație. Contract de 43 de milioane pentru firma condusă de cumnata lui Negoiță

Cifrele au devenit un bun pretext pentru a cheltui banii publici, în Sectorul 3, pe sisteme video – 43 milioane de lei, sumă contractată fără nicio licitație cu o companie înființată de Sectorul 3 în 2017 după modelul companiilor municipale. Firma Internet și Tehnologie S3 SRL este condusă de „cumnata” Elena Cristina Elena Arghir, sora Sorinei Negoiță, ex-soția primarului de sector.cumnata lui Negoiță

Contractul („prestarea de servicii tehnice aferente implementării obiectivului de investiţii «Extinderea proiectului Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în sectorul 3»”), a fost atribuit prin Hotărârea de Consiliu Local 343 din 7 august 2018. În contract se specifică expres că de achiziţiile şi înţelegerile subsecvente se va ocupa preşedintele Consiliului de Administraţie, cumnata lui Negoiţă, Cristina Arghir!cumnata lui Negoiță

Cristina Elena Arghir este economistă (a condus Rin Grand Hotel) și nu are experienţă în domeniul IT. Fosta cumnată a lui Robert Negoiţă încasează o indemnizație de circa 8.000 de lei/lună. În Consiliul de Administrație a fost numită și Anda-Ioana Negoiţă, şefa tineretului PSD din sector, administrator al paginilor de internet PSD Bucureşti, PSD Sector 3 şi TSD Setor 3, după cum a publicat chiar ea pe Facebook.

Cum se calculează coeficienții de criminalitate

Coeficienții se calculează pentru un an calendaristic prin însumarea valorilor regăsite la rubrica „volumul criminalităţii specifice faptelor de tâlhărie (total)” şi „furt din societăţi comerciale”, calculându-se inclusiv media naţională, respectiv judeţeană.

Coeficienții de criminalitate specifică se clasifică în următoarele domenii: rată de criminalitate ridicată pentru judeţele/zonele cu coeficienţi peste media naţională/judeţeană; rată de criminalitate medie pentru judeţele/zonele cu coeficienţi cu valori între 75% şi 100% din media naţională/judeţeană; rată de criminalitate scăzută pentru judeţele/zonele cu coeficienţi cu valori sub 75% din media naţională/judeţeană.

Acum, cumnata lui Negoiță se ocupă de prevenirea criminalității în Sectorul 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.