joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDNA, din nou în curtea Primăriei lui Firea! Aurelian Andrei Popa, șeful...

DNA, din nou în curtea Primăriei lui Firea! Aurelian Andrei Popa, șeful ALPAB, anchetat pentru abuz în serviciu

-

DNA a anunțat că îl cercetează pe Aurelian Andrei Popa, în prezent șeful Administrației Lacuri, Parcuri și Agremnent București (ALPAB), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Deși a spus că „nu acoperă pe nimeni”, Gabriela Firea continuă să-l mențină pe Popa în fruntea ALPAB, unde l-a adus director general, prin detașare de la un SRL privat. 

Cu ce o fi Popa mai valoros pentru Firea decât directorul general care a ocupat funcția, legal, prin concurs?

Gabriela Firea dixit: „Eu nu acopăr pe nimeni!”

Aurelian Andrei Popa
Gabriela Firea: „Eu nu acopăr pe nimeni”

În urmă cu două săptămâni, Cetățeanul.net a publicat informația că noul șef al Administrației „Lacuri și Parcuri” București (ALPAB), Aurelian Andrei Popa este cercetat de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru delapidare cu bani proveniți din fonduri europene. El este anchetat pentru că, pe când era director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA a cumpărat la prețuri exorbitante terenuri care erau, legal, chiar din patrimoniul companiei pe care o conducea! Citește detalii AICI

Haideți să fim serioși, eu nu cred așa ceva. O să-l chem să îl întreb, eu nu acopăr pe nimeni. Legea este aceeași pentru toată lumea”, ne-a spus Gabriela Firea, când am informat-o că Aurelian Andrei Popa, specialistul pe care l-a detașat în fruntea ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) era cercetat pentru delapidare de fonduri europene, faptă care ar fi fost comisă pe când Aurelian Andrei Popa era director general al Companiei Naționale – Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) SA. Ulterior deși Cetățeanul.net a publicat integral orodonanța prin care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au declinat ancheta către DNA, dată fiind gravitatea acuzațiilor, Gabriela Firea nu și-a făcut public, în niciun fel punctul de vedere vizavi de cel pe carel-a pus director general la ALPAB, instituție cu un buget de peste 139 de milioane de lei în acest an! La fel de surdă a rămas primărița și la apelul făcut de Cristian Bușoi, liderul PNL București care a cerut, public, demiterea lui Aurelian Andrei Popa!

Avem acum dovada că DNA a schimbat încadrarea juridică a faptelor pe care le-ar fi comis Aurelian Andrei Popa, în abuz în serviciu (infracțiune mai gravă decât delapidarea) anunțând în Ordonanța comunicată la CNAPM, că se continuă urmărirea penală împotriva acestuia. Potrivit ordonanței DNA, Andrei Aurelian Popa „legat de atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția de director general al CN APM SA, a cumpărat pentru companie un teren, fără a avea mandat în acest sens și la un preț mult mai mare decât valoarea comercială reală, provocând prejudicii patrimoniului”, într-un mod „vădit avantajos pentru vânzătorul terenului” (o firmă din Galați – n.n.)

Aurelian Andrei Popa a cumpărat un teren de 18 ori mai scump decât valoarea reală

Aurelian Andrei Popa
Aurelian Andrei Popa Sursa Foto: Atitudinea

Astfel în martie 2011, Aurelian Andrei Popa, în numele Companiei Naționale Administrația porturilor Maritime (CNAPM) a cumpărat un teren, fără a avea mandat în acest sens, de la Trans -Pec Leasing IFN Galați, cu 1,71 milioane de lei (400.000 de euro), circa 72 euro/m.p. (de 10-18 ori mai mare decât prețul zonei). Mai mult, au susținut procurorii de la Curtea de Apel, terenul cumpărat la un preț exorbitant a aparținut legal, tot timpul, propriei companii de stat, condusă de Popa!

Facem precizarea că am încercat, în mod repetat, să obținem punctul de vedere al lui Aurelian Andrei Popa vizavi de faptele pentru care este anchetat de procurori, dar acesta nu a dorit să-și facă publică poziția! Îi vom publica punctul de vedere după ce acesta va dori să și-l facă public!

Citește și Primăria cumpără o clădire pe Lipscani, cu 5,2 milioane euro, de la o angajată RA-APPS! Imobilul nu-i în declarația de avere a acesteia

Publicăm, în continuare textul ordonanței DNA, în speranța, legitimă, că primarul Gabriela Firea va explica public, chiar și luând în calcul prezumția de nevinovăție, de ce menține în funcție un personaj despre care procurorii DNA afirmă că „au fost administrate probe temeinice care confirmă săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu de către suspectul Popa Aurelian Andrei”.

Aurelian Andrei PopaAurelian Andrei PopaAurelian Andrei PopaAurelian Andrei PopaAurelian Andrei Popa

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Medic de la Colentina prins în flagrant când lua şpagă de la un pacient

0
Un medic de la Spitalul Colentina din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei de la un pacient. CITEŞTE ŞI: România – Jocuri de oglinzi, la Festivalul de Film Nowe Horyzonty de la Wroclaw Surse...