Exclusiv! Sorin Oprescu a învățat niște bodyguarzi să-i amendeze pe bucureșteni! Martor cheie în dosarul Poliția călare ilegală!

Călare
Primarul de tristă amintire, Sorin Oprescu, a fost tartorul ilegalităților din afacerea ”Poliția călare privată”

Cetățeanul.net a intrat în posesia unui document oficial care probează faptul că fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost tartorul afacerii „Poliția călare Privată”, anchetată acum de DNA. Afacerea a scos din buzunarele bucureștenilor circa un milion de euro/an.

DNA a audiat, joi, timp de aproape 3 ore, un martor-cheie, inspector superior din Poliția locală București.

Oprescu a semnat actul oficial care a permis ilegalitățile

călare
Documentul oficial prin care Sorin Oprescu a permis unor agenți de pază privați să-i amendeze pe locuitorii Capitalei

Începând din 2010, în Bucureşti, mai mulţi bodyguarzi ai unei firme private de pază au început să umble călare, îmbrăcați în uniforme de poliție, și au aplicat bucureștenilor amenzi contravenționale, chiar dacă legea le interzice privaților să aplice amenzi! Acest drept îl au doar autoritățile publice abilitate.

Practic, Poliţia Locală a subînchiriat serviciul de patrulare hipo unei firme private căreia Municipalitatea i-a plătit bani grei, circa 1 milion de euro/an (81.000 de euro/lună)! În 2014, DNA a deschis un dosar cu privire la această afacere, iar ancheta se apropie de final. Deja, mai mulți șefi din Poliția locală au fost audiați, iar surse din cadrul Primăriei Capitalei ne-au spus că DNA i-ar considera suspecți în acest caz, printre alții, pe șeful de serviciu de la „achiziții” și pe șeful Serviciului juridic. Se așteaptă ca cercul acestora să se extindă!

Cetățeanul.net a intrat în posesia unor documente oficiale care dovedesc faptul că Sorin Oprescu a fost direct implicat în derularea afacerii anchetate de DNA ca fiind ilegală. Astfel, pe 6 mai 2010, Sorin Oprescu a semnat Dispoziția de primar 529, prin care a împuternicit Poliția locală, la articolul 1, „să constate și să sancționeze contravențiile” făcute de bucureșteni. La cel de-al doilea articol, Sorin Oprescu a dat lovitura: „Intră sub incidența prezentei dispoziții și agenții de poliție călare, care îndeplinesc atribuții specifice în baza contractului nr. S 20/18.01.2010”.

Cum contractul cu pricina este taman cel prin care o firmă de bodyguarzi, reiese cât se poate de clar că dispoziția lui Oprescu (facsimil stânga) este actul de naștere al abuzurilor împotriva locuitorilor Capitalei, dar și a ilegalităților din contractul care a costat Bucureștiul un milion de euro/an!

Poliția călare
Ancheta DNA se apropie de final

Dovadă a ilegalităților stă adresa către o bucureșteancă prin care DNA o întreabă dacă dorește să se constituie parte civilă după ce a fost amendată ilegal, în 2011, de „angajați ai unei societăți cu răspundere limitată care desfășurau activități specifice Poliției Locale în temeiul unor contracte de prestări servicii, nelegal încheiate între Poliția locală București și societatea comercială respectivă

Martor cheie la DNA

Mai mulți șefi ai Poliției locale București au fost chemați, pe 12 și pe 30 septembrie 2017, la DNA, să dea explicații în legătură cu dosarul „Poliția călare privată”.

Lor li s-a cerut să explice cum s-a putut ca Poliţia Locală să plătească, din bani publici, 1 milion de euro/an (81.000 de euro, în fiecare lună) unei firme private, pentru serviciul de patrulare hipo.

Contractul a fost reziliat în urmă cu șapte luni, iar ancheta procurorilor anicorupție înaintează cu pași repezi. Joi, 2 noiembrie 2017, a fost audiat la DNA, timp de 3 ore, un martor-cheie, inspectorul superior Flaviu Butnaru.

călare
Flaviu Butnaru, martor-cheie la DNA

Butnaru s-a manifestat, în toți acești ani, drept un contestatar al legalității așa-zisei Poliții călare privată și este de așteptat ca polițistul să fi relatat procurorilor multe dintre aspectele cheie ale acestei ilegalități car s-a peterecut, sub nasul și pe banii bucureștenilor, timp de aproape opt ani de zile! 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.