luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalEXCLUSIV. Pițurcă, audiat într-un dosar privind constituirea de Grup Infracțional Organizat și...

EXCLUSIV. Pițurcă, audiat într-un dosar privind constituirea de Grup Infracțional Organizat și deturnarea licitațiilor publice. DOCUMENT. VIDEO

-

Victor Pițurcă este audiat la DIICOT în dosarul nr. 563 D/P/2021 al Serviciului Teritorial Craiova privind pe Niță Narcis-Florin și alții, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui Grup Infracțional Organizat și deturnarea licitațiilor publice.

Citește și Piţurcă, vizat de un dosar DIICOT: Audieri BOMBĂ

În Ordonanța din 23 noiembrie 2022 a procurorului Julien Stoiculescu din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova se arată că „investigațiile efectuate în cauză au stabilit faptul că, în cursul anului 2021, SC BIZ SOLUTIONS SRL, prin administratorul Niță Florin-Narcis, a inițiat demersurile pentru obținerea calității de creditor majoritar al SC EXTENSIV COM SRL, societate ce se afla în procedura insolvenței (creanță achiziționată la data de 26.07.2021 de la AVAS în valoare de 251.656 lei și de la DGRFP la data de 23.09.2021 în sumă de 5.224.729 lei).

După ce a dobândit calitatea de creditor majoritar (55,34%), SC BIZ SOLUTIONS SRL a putut să controleze deciziile luate în cadrul Adunărilor Generale ale Creditorilor, stabilind condițiile în care să fie scoase la licitație activele SC EXTENSIV COM SRL (terenul de fotbal extensiv și o hală de pe strada Caracal), dar și prețul minim de adjudecare”.

Sechestru pe 15,5 milioane lei

Procurorul Stoiculescu a dispus, prin Ordonanța din 23.11.2022 , instituirea sechestrului asigurator pentru sume de bani în valoare totală de circa 15,5 milioane lei și pe mai multe bunuri imobile și „efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Niță Florin-Narcis, Goagă Silvia-Ileana, Georgescu Ana-Maria, Floricel Mihai-Marian, Abagiu Nicolae-Ioneluș, Predoi Alexandru-Dan, Cherciu Ștefan, Pîrvulescu Ionuț și Șpak-Boldici Constantin”.

Relația Pițurcă-Boldici

Potrivit surselor CETĂȚEANUL, SC Mikland Imobiliare SRL, care apare în Ordonanța procurorului din 23.11.2022, este societatea fiicei lui Victor Pițurcă și este administrată de ȘPAK-BOLDICI Constantin, ginerele fostului fotbalist Gabriel BOLDICI (secund al lui Victor Pițurcă la echipa națională), Pițurcă fiind nașul lui ȘPAK-BOLDICI.

Aceleași surse susțin că banii folosiți în tranzacțiile privind achiziționarea la un preț subevaluat a bunurilor SC Extensiv au fost ai lui Victor Pițurcă, iar același scenariu și aceeași filieră ar fi fost folosite și la achiziționarea de către fostul selecționer al Uzinei Mecanice Filiași.

Victor Pițurcă a declarat că este proprietarul fostei fabrici de armament din Filiași în timp ce era anchetat în dosarul achiziționării de măști de protecție neconforme de către Ministerul Apărării Naționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...